Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tulinen ohra

Saara Törmä

Tulinen ohra.
Kuuma marraskuu. Rouhea ohra ja aurinkonkukansiemenet ovat mukavaa purtavaa.Saara Törmä

Kuuma marraskuu. Rouhea ohra ja aurinkonkukansiemenet ovat mukavaa purtavaa.

10.11.2010 15.06

Saara Törmä

Loskakelin yllättäessä tulinen ruoka lämmittää. Kääri ohraa tortillalettujen väliin esimerkiksi tomaattisalsan ja guacamolen kanssa.

Noin 6 annosta

  • 3 dl rikottuja ohrasuurimoita
  • 1 suuri sipuli
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 rkl chilimausteseosta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl limetin mehua
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl vihreitä oliiveja viipaleina
  • (noin 2 rkl jalapenoja (purkista) silputtuna)
  1. Keitä ohra kypsäksi n. 20 min. Valuta ohra lävikössä ja huuhtele raikkaalla vedellä.
  2. Ohran kiehuessa kuori ja suikaloi sipuli.
  3. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulia, kunnes se on pehmeää.
  4. Lisää auringonkukansiemenet ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan.
  5. Mittaa joukkoon paprikajauhe ja chilimauste, kääntele hetki.
  6. Lisää loput aineet, myös valutettu ohra. Voit tarjota jalapenot myös erikseen, jos et halua ohrasta kovin tulista. Sekoita tasaiseksi ja anna makujen tasaantua kymmenisen minuuttia.
  7. Nauti tortillalettujen ja haluamiesi höysteiden, esim. tomaattisalsan, tofukermaviilin ja/tai guacamolen kanssa.



Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.

Vihreä Lanka 3/2019

Lue

Vihreä Lanka

3/19


Sisällysluettelo
Anna palautetta



Twitter

Graafisia maailmanselityksiä -teksti
Hiilen monta hintaa (Lasse Leipola / Iiro Törmä)

Kuva: Pekka Sauri