Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tuliset perunat

Saara Törmä

Batata harra.
Mahtava tuoksu. Tuliset perunat maistuvat juuri niin hyvältä, kuin luuletkin.Saara Törmä

Mahtava tuoksu. Tuliset perunat maistuvat juuri niin hyvältä, kuin luuletkin.

19.2.2010 13.03

Saara Törmä

Batata Harra eli tuliset perunat.

  • 1 kg perunoita (yleis)
  • 1 rkl + 2 rkl (oliivi)öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1/2–1 tl cayennepippuria
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 ruukku korianteria silputtuna
  • (suolaa)
  1. Kuori perunat tai pese ne harjalla. Leikkaa ne sentin paksuisiksi viipaleiksi.
  2. Kääntele perunoiden joukkoon 1 rkl öljyä ja suola. Kumoa perunat pellille leivinpaperin päälle.
  3. Kypsennä perunoita 250-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, eli kunnes perunat ovat saaneet väriä.
  4. Sekoita kupissa loput öljystä, puristetut valkosipulinkynnet, cayennepippuri ja mustapippuri.
  5. Pirskota valkosipuliseos perunoiden joukkoon ja lisää silputtu korianteri. Kääntele.
  6. Kypsennä perunoita uunissa vielä muutama minuutti, eli kunnes tunnet valkosipulin tuoksuvan.
  7. Tarkista maku ja lisää halutessasi ripaus suolaa.
  8. Nauti perunat lämpiminä.


Lisää aiheesta:


Haluatko lukea lisää Lankaa? Tilaa nyt uusi viikoittainen uutiskirje täältä.