Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Blogi

Uunijuusto

Saara Törmä

Ennemmän on parempi. Jos mansikoita piisaa, tee niitä reilusti. Saara Törmä

Ennemmän on parempi. Jos mansikoita piisaa, tee niitä reilusti.

21.7.2009

Saara Törmä

Limetillä maustetut mansikat sopivat hienosti kuuman ja pehmeän leipäjuuston seuraan. Kesän ykkösjälkiruoan makeuden takaa kinuskikastike.

6 annosta

 

Kinuskikastike

  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 tl vaniljasokeria

Limemansikat

  • 1–2 l mansikoita
  • 1–2 limetin kuori
  • 1–2 limetin mehu

Uunijuusto

  • 500 g leipäjuustoa
  • 1 dl kuohukermaa
  1. Tee ensin kinuskikastike. Mittaa fariinisokeri ja kerma tukevaan kattilaan.
  2. Keitä seosta kovalla lämmöllä noin 10 minuuttia, välillä sekoitellen. Ota kastiketta lusikkaan ja anna jäähtyä hetki. Jos koostumus miellyttää, kastike on valmista. Tarvittaessa keitä hetki lisää.
  3. Nosta kastike liedeltä ja sekoita joukkoon vaniljasokeri.
  4. Tee limemansikat. Perkaa ja viipaloi mansikat.
  5. Pese limetti huolellisesti ja kuori vihreä pinta aivan ohuelti esim. kuorimaveitsellä tai raastimella. Valkoinen osa kuoren alla on kitkerää, vältä sitä. Silppua kuori mahdollisimman hienoksi.
  6. Purista limetistä mehu. Sekoita kuoriraaste ja mehu mansikoihin.  
  7. Tee uunijuusto. Paloittele juusto annospaloiksi ja nosta palat uunivuokaan. Kaada päälle kerma.
  8. Kuumenna juustoa 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juusto on saanut väriä.
  9. Nauti juusto heti mansikoiden ja lämpimän kinuskikastikkeen kanssa. Voit lämmittää kastikkeen tarvittaessa uudelleen.





Viite