Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Uunikasvikset Vol. 3

Saara Törmä

Uunikasvikset.
Helppo homma. Kasvisten kypsyessä voi virkata pipoa talven varalle.Saara Törmä

Helppo homma. Kasvisten kypsyessä voi virkata pipoa talven varalle.

4.10.2010 13.06

Saara Törmä

Mausta tämän syksyn uunikasvikset tuoksuvalla valkosipuli-rosmariiniöljyllä. Pavut antavat  perinneherkulle uutta ruokaisuutta.

  • 500 g punajuuria
  • 500 g perunaa tai porkkanaa
  • 300 g sipulia
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 tl rosmariinia
  • 3 dl keitettyjä papuja tai 1 prk (400/250 g) kidneypapuja
  1. Kuori ja lohko punajuuret.
  2. Kuori porkkanat tai harjaa perunat puhtaiksi, mutta älä kuori. Pätki porkkanat tai lohko perunat.
  3. Kuori ja lohko sipulit.
  4. Sekoita kasvisten joukkoon puolet öljystä, etikka, suola ja sokeri.
  5. Kippaa kasvikset uunivuokaan tai uunipellille leivinpaperin päälle.
  6. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, tarkista että erityisesti punajuuret ovat kypsiä, ne valmistuvat muita hitaammin.
  7. Sekoita loppuun öljyyn puristetut valkosipulinkynnet ja rosmariini.
  8. Piskota valkosipuliöljy kasvisten joukkoon. Kumoa joukkoon myös (valutetut ja huuhdellut) pavut. Sekoita.
  9. Kypsennä uunissa vielä muutaman minuutin ajan, kunnes valkosipuli tuoksuu.
  10. Nauti sieni- tai kermaviilikastikkeen kanssa.


Lisää aiheesta:



Viite