Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Uunikurpitsat

Saara Törmä

Uunikurpitsa.
Lisää tätä. Uunikurpitsan maku muistuttaa hiukan bataattia. Saara Törmä

Lisää tätä. Uunikurpitsan maku muistuttaa hiukan bataattia.

14.9.2009 15.08

Saara Törmä

Helppotekoiset uunikurpitsat ovat huippuhyviä. Sivutuotteena valmistuu paahdettuja kurpitsansiemeniä.

3 annosta (6 lohkoa)

  • noin 1 kg kurpitsaa (puolikas keskikokoinen kurpitsa)
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • muutama kierros mustapippuria myllystä
  • (suolaa)

Paahdetut siemenet

  • 1 dl tuoreita kurpitsan siemeniä
  • 1 rkl voita
  • suolaa

Fetakastike

  • 200 g kermaviiliä
  • 200 g fetajuustoa
  • 1/2 dl maitoa
  • 1 tl roseepippuria rouhittuna
  • 1 tl luomusitruunan kuorta raastettuna
  • ¼ tl mustapippuria
  1. Tee ensin fetakastike. Murenna kermaviilin joukkoon fetajuusto. Notkista seos maidolla ja sekoita joukkoon mausteet. Nosta kastike jääkaappiin maustumaan.
  2. Leikkaa kurpitsa kuuteen lohkoon. Raaputa lusikan syrjällä siemenet ja rihmat pois lohkoista.
  3. Sekoita kupissa soijakastike, sokeri, öljy ja pippuri.
  4. Nosta kurpitsat uunipellille leivinpaperin päälle ja sivele ne soijakastikeseoksella.
  5. Nosta pelti uuniin ja säädä uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kypsennä kurpitsoita reilun ½ tunnin ajan. Sivele kurpitsat soijakastikeseoksella toistamiseen kypsennyksen puolivälissä.
  6. Kurpitsoiden kypsyessä irrota siemenet rihmoista. Huuhtele siemenet lävikössä ja valuta hyvin.
  7. Kuumenna pannulla voi ja paahda siemenet rapeiksi ja ruskistuneiksi. Nosta pannu syrjään ja mausta siemenet suolalla.
  8. Tarkasta kurpitsoiden kypsyys haarukalla. Ripota halutessasi kurpitsoille suolaa ja nauti  lohkot kuumana, paahdettujen siementen ja fetakastikkeen kanssa.




Viite