Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Uuniperunasalaatti

Saara Törmä

Hyvää vappua. Uuniperunat sopivat myös piknikevääksi, kun soosin ottaa mukaan omassa rasiassaan. Saara Törmä

Hyvää vappua. Uuniperunat sopivat myös piknikevääksi, kun soosin ottaa mukaan omassa rasiassaan.

24.4.2009 11.28

Saara Törmä

perinteinen perunasalaatti on muuntunut uuniperunan muotoon. Suolaisella soosilla höystetyt perunat ovat herkullisia niin kuumana kuin kylmänä.

4 hengelle

  • 8 rosamundaperunaa
  • 1 dl karkeaa merisuolaa

Soosi

  • 15 cm pätkä purjoa tai 2 pientä sipulia
  • 2 maustekurkkua
  • 10 aurinkokuivattua tomaattia
  • 2 prk (à 35/50 g) kapriksia
  • 1 dl basilikaa silputtuna tai 2 tl kuivattua
  • 2 valkosipulinkynttä puristettuna
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 2 tl sokeria
  • 1/2 –1 tl suolaa
  • 1/2 t mustapippuria

Lisäksi

  • 200 g ranskankermaa
  1. Pese perunat huolellisesti puhtaiksi, jotta maukkaan kuoren syö mielellään. Pistele perunoihin reikiä haarukalla.
  2. Kaada uunipannulle karkeaa suolaa ja nosta perunat pannuun.
  3. Nosta perunat uuniin ja säädä lämpö 250 asteeseen. Kypsennä perunoita noin tunti, riippuen perunoiden koosta. Tarkista kypsyys tikulla.
  4. Tee soosi. Halkaise ja huuhtele purjo tai kuori sipulit.
  5. Silppua purjo tai sipulit, maustekurkut ja aurinkokuivatut tomaatit.
  6. Valuta kaprikset ja sekoita kaikki soosin aineet keskenään. Soosi saa maistua melko suolaiselta.
  7. Rapsi perunoiden kuorista turha suola pois. Halkaise perunat ja riko sisustaa hiukan esim. lusikalla. Nosta päälle soosia ja ranskankermaa.

Soosia ja ranskankermaa sopii tarjoilla vappubrunssilla ruisleivän päällä, perinteisen sillin sijasta.




Viite