Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Viikuna-spelttisalaatti

Natalia Baer

Cross Kitchen. Lähi-itä kohtaa salaatissa speltin. Natalia Baer

Cross Kitchen. Lähi-itä kohtaa salaatissa speltin.

11.12.2008 15.29

Saara Törmä

Helppotekoinen salaatti saa makunsa viikunoista, sitruunasta ja yrteistä.

6 annosta

  • 2 1/2 dl spelttihelmiä
  • 150 g kuivattuja, pehmeitä viikunoita silputtuna
  • 1 sipuli silputtuna
  • 1 ruukku basilikaa silputtuna
  • 3/4 dl luomusitruunan mehua
  • 3/4 dl rypsiöljyä
  • noin 1 1/2 tl suolaa
  • 1 tl kuivattua minttua
  • 1/2 tl mustapippuria
  1. Mittaa spelttihelmet kattilaan ja keitä kypsiksi, noin 1/2 tuntia. Jos haluat pehmeämpiä helmiä, hauduta niitä kannen alla vielä 1/2 tuntia.
  2. Huuhtele spelttihelmet lävikössä raikkaalla vedellä.
  3. Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna salaatin makujen tasaantua jääkaapissa seuraavaan päivään.




Viite