Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Wasabihapankorput

Saara Törmä

Wasabihapankorput.
Ei niin tiukkaa. Wasabin tulisuus taittuu ja hapankorppu pehmenee, kun se joutuu mikroon.Saara Törmä

Ei niin tiukkaa. Wasabin tulisuus taittuu ja hapankorppu pehmenee, kun se joutuu mikroon.

18.11.2010 10.43

Saara Törmä

Tämänvuotinen pikkujouluhitti on lämmin wasabihapankorppu. Herkku valmistuu mikroaaltouunissa ennen kuin glögi ehtii lämmetä. Varaa aineksia reilusti, sillä kansa vaatii lisää.

  • 16 kolmiota
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa tai soijatuorejuustoa
  • 1–2 rkl wasabia
  • 1 ½ dl persiljaa silputtuna
  • 16 hapankorppua ripaus mustapippuria
  1. Sekoita tuorejuusto, wasabi ja persilja tahnaksi.
  2. Jaa tahna kahdeksalle hapankorpulle ja paina toiset hapankorput kansiksi.
  3. Kuumenna yhtä kerroskorppua kerrallaan mikrossa minimiteholla (esim. sulatus) noin 30 sekuntia, kunnes korppu on selvästi kuuma. Voit kokeilla lämmittää myös muutamaa korppua kerrallaan tai kokeilla vähän tehokkaampaa asetusta, riippuen mikrosta.
  4. Pinoa korput ja anna niiden vetäytyä hetki.
  5. Leikkaa korput vinottain puoliksi ja nauti virkistävien juomien kanssa.




Viite