Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Wasabiperunat

Saara Törmä

Wasabiperunat.
Todella hyvää. Jos pidät wasabista, pidät myös wasabilla maustetusta perunasalaatista.Saara Törmä

Todella hyvää. Jos pidät wasabista, pidät myös wasabilla maustetusta perunasalaatista.

16.11.2009 12.52

Saara Törmä

Sopivasti kipakat, helppotekoiset wasabiperunat antavat valoa pimeyteen.

  • 1 kg perunoita
  • 1 tlk (400/265 g) kikherneitä tai muita papuja

Kastike

  • pieni pätkä (50 g) purjoa tai pieni sipuli
  • 1 ruukku persiljaa
  • 1 dl öljyä
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 2 rkl (1 tuubi) wasabia
  • ½ rkl sokeria
  • ½ rkl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  1. Keitä perunat kypsiksi ja valuta ne.
  2. Perunoiden kiehuessa valmistele kastike. Halkaise, huuhtele ja silppua purjo tai kuori ja silppua sipuli. Silppua myös persilja. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään kulhossa.
  3. Huuhtele kikherneet lävikössä ja kumoa ne kastikkeen joukkoon.
  4. Kuori perunat ja leikkaa 1 cm paksuiksi viipaleiksi.
  5. Kippaa lämpimät perunat kastikkeen joukkoon ja sekoita varovasti, etteivät perunat hajoa liiaksi. Hyvä tapa on kaataa koko salaatti hellävaroen toiseen kulhoon ja takaisin, tarvittaessa muutamaan kertaan.
  6. Anna makujen tasaantua hetki jääkaapissa.

Lämpimät perunat nappaavat wasabilta terävimmän kärjen. Jos perunat ovat kylmiä, vähennä wasabin määrää hiukan.




Viite