Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Kris Kråg

Carl Honoré.
Hitauden puolesta. Carl Honoré esiintyy viikonloppuna Megapolis-tapahtumassa. Kris Kråg

Hitauden puolesta. Carl Honoré esiintyy viikonloppuna Megapolis-tapahtumassa.

Sammuta kännykkäsi - saat parempaa seksiä

26.9.2008 14.42

Anu-Elina Lehti

Hitaampaan elämään kannustavan slow-liikkeen puoluestapuhuja Carl Honoré pelkää intohimon ja läheisyyden katoavan maailmasta.  

"Olemme unohtaneet kuinka antautua toiselle kokonaan. Vauhdin marinoima kulttuuri on tarttunut meihin kaikkiin ja se vaikuttaa niin terveyteemme kuin ihmissuhteisiimme", kanadalainen journalisti ja kirjailija sanoi perjantaina Helsingissä.

Hitaamman elämän puolesta taisteleva slow-liikkeen puolestapuhuja kertoi järkyttyneensä kansainvälisen matkapuhelinyrityksen tekemästä tutkimuksesta, jonka mukaan 20 prosenttia ihmisistä vastaa puhelimeensa kesken seksin.

"Seksistä on tullut olympialaji. Ihmiset ostavat tosissaan lehtiä, jotka neuvovat kuinka saada orgasmi 30 sekunnissa", Honoré sanoi.     

Slow-liikkeen johtoajatus on hitauteen keskittyminen elämän eri osa-alueilla. Seksistä, syömisestä, työstä ja matkustamisesta saa huomattavasti enemmän irti, jos niille vain antaa enemmän aikaa.  

Honorén lääke sukupuolielämän parantamiseen on off-asento. Ainakin miehen oma avioelämä piristyi kun hän sammutti television, tietokoneen ja kännykän.

terveys 
Viite