Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Suklaajäätelöä.
Ihanan täyteläistä. Olisiko äidinmaidosta tehty jäätelö vielä parempaa? SXC

Ihanan täyteläistä. Olisiko äidinmaidosta tehty jäätelö vielä parempaa?

Äidinmaidosta lehmien pelastus

26.9.2008 11.28

Lasse Leipola

Amerikkalainen eläinten oikeuksia puolustava järjestö Peta ehdottaa Ben & Jerry's -jäätelyketjulle, että tämä siirtyisi käyttämään äidinmaitoa.

”Ei ole mitään järkeä, että ihmisaikuiset käyttävät valtavia määriä maitotuotteita, jotka valmistetaan lehmävauvoille tarkoitetusta maidosta”, sanoo Petan varapuheenjohtaja Tracy Reiman järjestön tiedotteessa.

Hänen mukaansa ”rinta on parasta”, joten Ben & Jerry's voisi tehdä kuluttajille ja lehmille ison palveluksen siirtymällä rintamaitoon.

Ben & Jerry's on tunnettu ympäristöystävällisistä tuotteista, ja sen valikoimissa on muun muassa ilmastoneutraalia ja reilua jäätelöä.

Peta sai idean aloitteeseen, kun sveitsiläisravintola kertoi ottaneensa ruokalistalle useita ruokalajeja, joissa käytetään 75-prosenttista rintamaitoa.

Swissinfo-sivusto kuitenkin kertoo, että ravintolaa kiellettiin tarjoamasta äidinmaitoa, koska elintarvikeviranomaisten mukaan ihminen ei ole virallisten maidontuottajien listalla. Ravintolan omistaja Hans Locher oli ostanut äideiltä rintamaitoa ravintolaansa noin kymmenen euron litrahinnalla.

Äidinmaidolla käydään kauppaa myös Suomessa. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alainen äidinmaitokeskus maksaa luovuttajille 17 euroa maitokiloa kohden.

ruoka 
Viite