Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Michael Kee / Right livelihood foundation

Amy Goodman
Vaihtoehto valtamedialle. Amy Goodmanin juontama Democracy Now! tarjoaa vaihtoehdon perinteiselle uutismedialle. Michael Kee / Right livelihood foundation

Vaihtoehto valtamedialle. Amy Goodmanin juontama Democracy Now! tarjoaa vaihtoehdon perinteiselle uutismedialle.

Naiset kahmivat vaihtoehto-Nobelit

2.10.2008 9.38

Vihreä Lanka

Vuoden Vaihtoehto-Nobelit menevät lähes kokonaan naisille. Vaihtoehto-Nobeleiksi kutsuttujen Right livelihood -palkintojen saajat julkistettiin eilen. Palkintosumma 200 000 euroa jaetaan neljän voittajan kesken.

Amerikkalainen Amy Goodman palkitaan innovatiivisesta riippumattoman poliittisen journalismin kehittämisestä. Goodman käynnisti vuonna 1996 kriittisen Democracy Now! -puheohjelman.

Ohjelman aihepiirit käsittelevät politiikkaa, sodanvastaista aktivismia, ihmis- ja kansalaisoikeuksia sekä ympäristöasioita. Ohjelmaa esitetään sadoilla tv- ja radiokanavilla, ja sitä voi seurata internetin välityksellä myös Suomessa.

Krishnammal and Sankaralingam Jagannathan palkitaan työstään intialaisten köyhien hyväksi. Jagannathanien perustama Lafti-järjestö on auttanut maattomia köyhiä neuvottelemaan maanomistajien ja rahoittajien kanssa, jotta nämä voisivat hankkia maata lainarahalla. Vuonna 1981 perustettu Lafti on auttanut jo noin 13 000 perhettä.

Somalialainen Asha Hagi palkitaan kotimaansa rauhan puolesta työskentelemisestä. Hän on edustanut rauhanneuvotteluissa lapsia ja erityisesti naisia.

Neljäs palkittava on saksalainen gynekologi Monika Hauser, joka on tehnyt työtä seksuaalisesta väkivallasta kärsineiden naisten ja tyttöjen hyväksi. Hänen perustamansa Medica mondiale avustaa naisia kriisi- ja sotatoimialueilla.

Palkinnot jaetaan Ruotsin valtiopäivillä joulukuun 8. päivänä. Right livelihood -säätiö on jakanut palkintoja 1980-luvulta lähtien.

aktivismi  media  tasa-arvo  köyhyys 
Viite