Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Center for Biological Diversity

Dodo-palkinto.
Dodo eli drontti. Linnut elivät muun muassa Mauritiuksella, kunnes hollantilaiset uudisasukkaat valtasivat saaren. Viimeinen drontti kuoli vuonna 1698. Center for Biological Diversity

Dodo eli drontti. Linnut elivät muun muassa Mauritiuksella, kunnes hollantilaiset uudisasukkaat valtasivat saaren. Viimeinen drontti kuoli vuonna 1698.

Sarah Palin palkittiin kumisella dodolla

19.9.2008 9.33

Vihreä Lanka

Yhdysvaltain Varapresidentin virkaa tavoitteleva republikaani Sarah Palin sai keskiviikkona tunnustusta ympäristölle haitallisesta työstä. Amerikkalainen Biologisen monimuotoisuuden keskus myönsi Alaskan kuvernöörille kumisen dodon.

Perusteluissa todetaan, että Palin on yrittänyt poistaa jääkarhuilta uhanalaisen lajin statuksen, valehdellut ilmastonmuutosta koskevista tutkimuksista ja kieltänyt, että ilmastonmuutos johtuisi kasvihuonekaasupäästöistä.

”Kuvernööri Palin on käynyt petollista, vaarallista ja kallista sotaa jääkarhuja vastaan. Hänen mielipiteensä ilmastonmuutoksesta ovat niin äärimmäisiä, että ne saavat Dick Cheneyn näyttämään Al Goren opetuslapselta”, keskuksen johtaja Kieran Suckling sanoo.

Sucklingin mukaan Palinin väite siitä, että arktisen jään sulaminen on epävarmaa, on kuin joku kiistäisi painovoiman olemassaolon juuri, kun on putoamassa jyrkänteeltä.

Brittilehti Guardian muistutti eilisessä palkintouutisessaan, että Sarah Palin pehmensi ilmastokantaansa viime viikolla. Palin sanoi televisiohaastattelussa, että ihmisillä saattaa olla vaikutusta ilmastonmuutokseen.

Kuminen dodo jaettiin nyt toisen kerran. Ensimmäisellä kerralla se myönnettiin sisäministeri Dirk Kempthornelle, joka esti lukuisten kasvi- ja eläinlajien listaamisen uhanalaisiksi.

ilmastonmuutos  vaalit 
Viite