Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

UNFCCC / Flickr (CC-BY)

Star Wars -aktivistit Pariisin ilmastokokouksessa
Diilin puolesta. Star Wars -asuiset aktivistit esittelivät perjantaina kokouspaikalla New York Timesissa esiteltyä koko sivun mainosta, jolla vedottiin sopimuksen puolesta.UNFCCC / Flickr (CC-BY)

Diilin puolesta. Star Wars -asuiset aktivistit esittelivät perjantaina kokouspaikalla New York Timesissa esiteltyä koko sivun mainosta, jolla vedottiin sopimuksen puolesta.

AFP: Pariisissa päästy sopuun ilmastosopimuksen luonnoksesta

12.12.2015 7.13

Lasse Leipola

Uutistoimisto AFP:n mukaan Pariisissa on päästy jonkinlaiseen sopuun ilmastokokousta pitkittäneistä kiistakysymyksistä. Yksityiskohdista tai siitä, kuinka suuri joukko on kelpuuttanut Ranskan kompromissiehdotukset, ei ole vielä tietoa.

Uusi sopimusluonnos on määrä julkaista päivän aikana, todennäköisesti niin sanotun Pariisin komitean kokoontuessa Suomen aikaa kello 12.30. Luonnos hyväksyttänee ensin komiteassa, jonka jälkeen se käsitellään täysistunnossa.

”Jos Ranskan tunnustelut ovat onnistuneet hyvin, sopimus saatetaan taputtaa huomenna suoraan läpi”, Suomen pääneuvottelija Harri Laurikka sanoi eilen perjantaina.

Käsittelyt saattavat kuitenkin olla pitkiä ja jotkin maat voivat vaatia vielä muutoksia sopimustekstiin tai esittää vastalauseita – vähintään osoittaakseen, etteivät suostuneet kompromissiin helpolla.

Otsikkoon korjattu kello 7.22, että kyse on vielä tässä vaiheessa luonnoksesta. Lisätty tietoja käsittelyn jatkosta kello 7.31 ja 7.52.

Vihreän Langan toimittaja Lasse Leipola seuraa neuvotteluiden etenemistä Twitterissä.
Viite