Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lasse Leipola

Australialaiset mielenosoittajat
Lämpenemistä vastaan! Liman ilmastokokouksessa järjestetty mielenosoitus joulukuussa 2014.Lasse Leipola

Lämpenemistä vastaan! Liman ilmastokokouksessa järjestetty mielenosoitus joulukuussa 2014.

Maailma marssii viikonloppuna ilmaston puolesta

27.11.2015 15.42

Lasse Leipola

Viikonloppuna järjestetään mittavia ilmastomarsseja eri puolilla maailmaa. Yhteensä 150 maassa järjestetään yli 2000 marssia tai muuta tapahtumaa.

Tempauksen tavoitteena on vedota kunnianhimoisen ilmastosopimuksen puolesta. Pariisin ilmastokokous alkaa ensi maanantaina.

Pariisissa viranomaiset ovat kieltäneet marssin, mutta järjestöt aikovat muodostaa ihmisketjun, jossa on nähtävillä marssia varten tehtyjä kylttejä.

”Vaikka marssit on estetty Pariisissa, pidämme huolen, että hallitukset kuulevat ilmasto-oikeudenmukaisuuden kutsun kaikista maailman kolkista”, 350.org-ilmastoliikkeen Hoda Baraka vakuuttaa tiedotteessa.

Esimerkiksi Filippiinien pääkaupungissa Manilassa järjestettävälle marssille odotetaan 20 000 osallistujaa, jotka edustavat muun muassa uskonnollisia järjestöjä, työväenliikettä, nuoria sekä ilmastonmuutoksen uhkaamia yhteisöjä.

Fossiilisiin polttoaineisiin tehdyistä sijoituksista luopumista ajava disvestointiliike järjestää marsseja muun muassa Lontoossa ja Berliinissä.

Suomessa tapahtumia järjestetään muun muassa Helsingissä, Oulussa ja Tampereella. Tapahtumia voi etsiä Global Climate March -sivustolta.
Viite