Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lasse Leipola

Aktivistien viestit vale-Eiffelissä
Protesti. Kansalaisjärjestöt jättivät keskiviikkona omat terveisensä kokousalueen Eiffel-torniin. Mukana oli muun muassa vessapaperia, jolle oli painettu ilmastotiedettä kokoavan IPCC:n tuorein arviointiraportti.Lasse Leipola

Protesti. Kansalaisjärjestöt jättivät keskiviikkona omat terveisensä kokousalueen Eiffel-torniin. Mukana oli muun muassa vessapaperia, jolle oli painettu ilmastotiedettä kokoavan IPCC:n tuorein arviointiraportti.

Ranskan ulkoministeri yritää saada sovun aikaan perjantaina

10.12.2015 22.40

Lasse Leipola

Pariisin ilmastokokouksen puheenjohtajana toimiva Ranskan ulkoministeri Laurent Fabius yrittää esittää huomenna perjantaina lopullisen luonnoksen kansainvälisestä ilmastosopimuksesta. Hän korosti, että läpi viime yön jatkuneet neuvottelut olivat hyödyllisiä ja toivat sopimuksen solmimisen lähemmäs.

Uusi, torstai-iltana julkaistu luonnos on hieman lyhyempi kuin keskiviikkoinen versio, mutta vaikeimmat kysymykset, jotka koskevat vastuunjakoa, rahoitusta ja pitkän aikavälin tavoitetta, ovat yhä ratkaisematta.

Neuvottelut jatkuvat läpi ensi yön ja Fabius odottaa saavansa niistä riittävät ainekset ehdottaakseen lopullista sopimusta perjantain aikana.

Päivitys perjantaiaamuna: viimeisimpien tietojen mukaan lopullinen luonnos olisi tulossa vasta lauantaiaamuna, eli sopimuksen hyväksyminen venyisi pitkälle viikonloppuun.
Viite