Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Näkemyksiä politiikasta. Vihreän Langan politiikan raati näki turhaa poliittista puhetta esimerkiksi kohuissa, sotessa ja Brexitissä.

Näkemyksiä politiikasta. Vihreän Langan politiikan raati näki turhaa poliittista puhetta esimerkiksi kohuissa, sotessa ja Brexitissä.

”Brexitistä puhutaan liikaa suhteessa sen painoarvoon”

7.9.2017 16.14

Jenni Leukumaavaara

Paljon puhetta, vähän villoja. Näin Vihreän Langan politiikan raati arvioi asioita, joista puhutaan tänä syksynä paljon, mutta joilla ei ole suurta merkitystä.

Paula Laine, ennakointi ja strategia -yksikön johtaja,
Sitra:

”Vähäisen vaikutuksen päätöksiin on aiemmin päädytty silloin kun tartutaan ajankohtaiseen kohuun, johon ei oikeasti voi politiikalla vaikuttaa. Johonkin kohuun räätälöidyt täsmäratkaisut saattavat jäädä vaikutuksiltaan vähäisiksi. Kääntäen, osa kaikkein pitkäjänteisimmistä päätöksistä saatetaan ohittaa hyvin vähäisellä keskustelulla.”

Sirpa Pietikäinen, europarlamentaarikko (kok, EPP):

”Brexitistä puhutaan liikaa suhteessa sen painoarvoon. Tärkeämpää olisi keskustella Euroopan raha- ja talousliiton EMU:n kehittymisestä ja Euroopan integraatiosta.”

Unto Hämäläinen, Helsingin Sanomien pitkäaikainen politiikan toimittaja, eläkkeellä:

”Veroratkaisuilla. Ne ovat niin pieniä, etteivät ne vaikuta ihmisten elämään, mutta puhetta niistä piisaa. Veronalennuksilla olisi merkitystä, jos hallitus suuntaisi kaiken veronlaskuvaran pienituloisille. Siihen hallituksen rohkeus ei riitä, valitettavasti.”

Erkki Perälä, viestintäkonsultti Ellun Kanat -viestintätoimistossa:

”Vaikka sote-uudistus on tärkeä, voi myös käydä niin, että moni ei välttämättä huomaa koko uudistusta. Näin siksi, että lähes kaksi miljoonaa suomalaista nauttii työterveyshuollosta, johon ei sote-uudistuksessa juuri kajota ainakaan alkuvaiheessa.”

Heli Suominen, politiikkaan ja viestintään erikoistunut neuvonantaja, viestintätoimisto Miltton:

”Kiinnostavampaa on pohtia, mikä vaikuttaa paljon mutta siitä ei puhuta. Esimerkiksi vauhdissa olevasta työaikalain uudistuksesta ei ole puhuttu juuri lainkaan. Se säätelee, kuinka paljon ylitöitä saa tehdä ja miten työaika ylipäänsä määritellään. Laki on lausuntokierroksella.”

brexit 
Viite