Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lasse Leipola

Me välitämme -mielenosoitus
Ei köyhimmiltä! Mielenosoittajat vaativat, että Suomi pitää kiinni lupauksestaan antaa 0,7 prosenttia bruttokansantulosta kehitysyhteistyöhön.Lasse Leipola

Ei köyhimmiltä! Mielenosoittajat vaativat, että Suomi pitää kiinni lupauksestaan antaa 0,7 prosenttia bruttokansantulosta kehitysyhteistyöhön.

”Mistä Suomi muistetaan? Lupauksista luistetaan!”

8.9.2015 10.17

Lasse Leipola

Sadat mielenosoittajat vetosivat tiistaiaamuna kehitysministeri Lenita Toivakkaan (kok), jotta kehitysyhteistyön rahoitukseen kohdistuvat leikkaukset peruttaisiin hallituksen budjettiriihessä.

”Tää ei toimi Toivakka!” marssiva väkijoukko huusi rytmikkäästi.

Esplanadilla kokoontuneet mielenosoittajat marssivat Kauppatorin ohi ja halki Katajanokan ulkoministeriölle, jossa Toivakka otti sisätiloissa vastaan pienen delegaation sekä vetoomuksen, johon kerättiin lähes 42 000 allekirjoitusta.

Kehitysyhteistyön kattojärjestö Kepan toiminnanjohtaja Timo Lappalainen oli tyytyväinen mielenosoituksen saamaan suosioon.

”Ulkoministeri Timo Soini (ps) sanoi muutama viikko siiten, että paljon on tullut painetta ja antaa tulla vaan, joten tässä sitä painetta nyt on.”

Hänen mukaansa yhteinen ponnistus on myös uskonvahvistusta leikkauksien kanssa painiskeleville kehitysyhteistyöjärjestöille.

”Ainakin tämä nostaa leikkausten poliittista hintaa”, Lappalainen arvioi.
Viite