Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Aidan Jones / Flickr (CC BY-SA 2.0)

Kuvainnollista kättä päälle. Joulun henkeen sopivasti asia saatiin sovittua ilman suurta riitaa.Aidan Jones / Flickr (CC BY-SA 2.0)

Kuvainnollista kättä päälle. Joulun henkeen sopivasti asia saatiin sovittua ilman suurta riitaa.

Alatalon korttijupakkaan löytyi sopu – viinipullon sijaan selvää rahaa

20.12.2016 14.54

Sammeli Heikkinen

Kansanedustaja Mikko Alatalon (kesk) joulukorttijupakka näyttää saavan onnellisen päätöksen.

Alatalo käytti sähköisessä joulukortissaan luvatta Ilkka Kylmäkorven joulukorttia, josta oli leikattu pois tekijän leima alareunasta.

Alatalo sanoi maanantaina Vihreälle Langalle saaneensa kortin valmiiksi leikattuna versiona tuttavaltaan. Luvaton käyttö oli hänen mukaansa silkka vahinko.

Kansanedustaja arveli tuoreeltaan lähettävänsä viinipullon tekijälle korvaukseksi. Pullolla ei tilanne lopulta selvinnyt.

"Saatiin sopu aikaiseksi", Kylmäkorpi kertoo Vihreälle Langalle.

"Hän otti itse yhteyttä ja halusi maksaa kortin käytöstä. Sain siitä järkihinnan."

Lisäksi Kylmäkorpi ja Alatalo sopivat, että Alatalo tilaa ensi vuoden joulukorttinsa Kylmäkorvelta. Kylmäkorpi tekee myös Alatalon joskus tulevaisuudessa ilmestyvän joululevyn kannen. Alatalo lupasi suositella Kylmäkorpea aina sopivan tilaisuuden tullen.

Kylmäkorpi kertoo suostuneensa sopuratkaisuun siksikin, että Alatalo on tehnyt aiemmin paljon töitä tekijänoikeuksien eteen.

"Varsinkin, kun hän vannoi ja vakuutti, ettei ole korttia itse leikannut. Mokaa ne mestaritkin joskus. Varmasti tuo hänellekin tarkkaavaisuutta tekijänoikeuksien suhteen tulevaisuudessa."
Viite