Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

freeimages.com

Sormet
lupauksista kiinni. Amnesty, naisjärjestöjen yhteistyöjärjestö Nytkis ja Naisasialiitto Unioni vaativat, että Istanbulin sopimuksen toimeenpano-ohjelma on laadittava viipymättä ja sille on osoitettava tarvittavat rahat.freeimages.com

lupauksista kiinni. Amnesty, naisjärjestöjen yhteistyöjärjestö Nytkis ja Naisasialiitto Unioni vaativat, että Istanbulin sopimuksen toimeenpano-ohjelma on laadittava viipymättä ja sille on osoitettava tarvittavat rahat.

Amnesty pettyi hallituksen toimiin väkivaltaa vastaan

5.10.2015 14.19

Annakaisa Suni

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty on pettynyt hallituksen toimiin naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastustavan Istanbulin sopimuksen vaatimusten täyttämiseksi.

Sopimus, joka tuli voimaan Suomessa elokuun alussa, edellyttää turvakotipaikkojen lisäämistä ja matalan kynnyksen palveluiden luomista perheväkivallan uhreille. Ensimmäinen askel on perustaa elin, joka puolestaan tekee suunnitelman siitä, miten sopimuksen velvoitteet täytetään.

Amnestyn mukaan kansalaisjärjestöjen rooli on täysin sivuutettu, ja yhteensovittamiselimestä on tulossa minimivaatimukset täyttävä virkamiesryhmä. Amnestylta ei pyydetty edes lausuntoa perustamista koskevasta asetusluonnoksesta, ennen kuin Amnesty itse otti yhteyttä ministeriöön.

"Tämä on todellinen pettymys järjestöille ja alta riman -suoritus suhteessa istanbulin sopimukseen", sanoo Amnestyn asiantuntija Pia Puu Oksanen.

Amnesty, naisjärjestöjen yhteistyöjärjestö Nytkis ja Naisasialiitto Unioni vaativat, että Istanbulin sopimuksen toimeenpano-ohjelma on laadittava viipymättä ja sille on osoitettava tarvittavat rahat.

Amnesty muistuttaa myös, että turvakotipaikkojen nostamiseksi Euroopan neuvoston määrittelemälle minimitasolle tarvitaan noin 40 miljoonaa euroa. Ensi vuoden budjetissa turvakodeille esitetään 11,55 miljoonaa euroa.

Kaikki muut puolueet paitsi perussuomalaiset sitoutuivat ennen vaaleja hankkimaan rahat Istanbulin sopimuksen vaatimusten täyttämiseksi.

väkivalta 
Viite