Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

annisinnemaki.net

Anni Sinnemäki
Stadia muuttamaan. ”Ihailen kaupungin kykyä ottaa vastaan uusia ihmisiä ja muuttua vähitellen toiseksi, haluan olla mukana tekemässä sitä muutosta”, Anni Sinnemäki sanoo.annisinnemaki.net

Stadia muuttamaan. ”Ihailen kaupungin kykyä ottaa vastaan uusia ihmisiä ja muuttua vähitellen toiseksi, haluan olla mukana tekemässä sitä muutosta”, Anni Sinnemäki sanoo.

Anni Sinnemäki pyrkii Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi

7.11.2014 9.22

Lasse Leipola

Vihreiden kansanedustaja Anni Sinnemäki tavoittelee Helsingin apulaiskaupunginjohtajan virkaa. Kaupunkisuunnittelusta vastaavan apulaiskaupunginjohtajan virkaa hoitaa nykyisin sdp:n Hannu Penttilä, mutta puoluiden voimasuhteiden muututtua, paikan on katsottu kuuluvan jatkossa vihreille.

”Uskon, että kokemuksellani ja osaamisellani voisin olla yhteistyössä muiden kanssa tekemässä Helsingistä yhä parempaa kaupunkia. Olen tehnyt Helsinkiä koskevia päätöksiä valtioneuvostossa, eduskunnassa ja kaupunginvaltuustossa vuosien ajan. Kaupunki ei kuitenkaan koskaan ole vain päätöksenteon kohde, se on koti, juuret, paikka jossa olen kasvattanut kahta lasta”, Sinnemäki kertoo Facebook-sivullaan.

Samassa kirjoituksessa Sinnemäki linjaa tavoitteikseen muun muassa raitioverkon laajentamisen ja arvokkaiden luontoalueiden säilyttämisen sekä kohtuuhintaisen vuokra-asumisen.

”Asuntorakentaminen ei saa olla liian kallista, toimivan kilpailun eteen on tehtävä töitä ja liian kalliita normeja on joustavoitettava. Normit ovat olemassa syystä, mutta myös kokonaisuudesta on pidettävä huolta.”

Sinnemäen kansanedustajakollega Osmo Soininvaara on aiemmin ilmassut kiinnostuksensta tehtävää kohtaa. Sinnemäen ehdokkuudesta ensimmäisenä kertoneen Helsingin Sanomien mukaan Soininvaara ei kuitenkaan aio jättää hakemusta tehtävään, koska kokee vihreän ryhmän tukevan Sinnemäkeä tehtävään.

Sinnemäen valinta tehtävään tarkoittaisi, että kaksi edellisten eduskuntavaalien suosituinta vihreää helsinkiläistä eivät olisi ensi keväänä ehdolla, sillä Soininvaara on ilmoittanut jo aiemmin luopuvansa paikastaan. Nykyisen eduskuntakauden viimeisiksi kuukausiksi Sinnemäen paikalle nousisi Johanna Sumuvuori.

Apulaiskaupunginjohtajan virka täytetään vielä loppuvuoden aikana.

Helsinki  Vihreät 


Lisää aiheesta:Viite