Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Anni Sinnemäki on Helsingin vihreiden pormestariehdokas

31.1.2017 19.42

Riikka Suominen

Anni Sinnemäki on Helsingin vihreiden pormestariehdokas. Yleiskokous päätyi äänestyksessä Sinnemäen valintaan tänään tiistaina luvuin 36-13.

Ehdokkuus tarkoittaa, että Sinnemäki jättää nyt eroanomuksen apulaiskaupunginjohtajan tehtävistään  ja asettuu ehdolle kuntavaaleissa. Sinnemäen on saavutettava vaaleissa vähintään varavaltuutetun paikka, jotta hänet voidaan valita pormestariksi.

"Meillä on Helsingissä upea mahdollisuus, että vihreät olisi Helsingin suurin puolue. Vaaleissa ratkaistaan paljon Helsingin tulevaisuudesta ja koko Suomen arvoista", Sinnemäki sanoi heti valintansa jälkeen.

Sinnemäen tavoite on, että Helsinki on ilmastonmuutoksen torjunnan kärjessä ja että helsinkiläisillä lapsilla on tasavertaiset mahdollisuudet.

"Toivon, että jo vaalikampanjan aikana sovimme muiden puolueiden kanssa, että varhaiskasvatuksen laadusta ja riittävistä resursseista."

Muiden puolueiden pormestariehdokkaista ovat Helsingissä selvillä perussuomalaisten Mika Raatikainen ja vasemmiston Paavo Arhinmäki. Kokoomuksen ehdokkaaksi on spekuloitu Jan Vapaavuorta, mutta hän ei ole vielä vahvistanut asiaa.

Pormestari valitaan kaupungin isoimman puolueen edustajasta. 

Esimerkiksi vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Otso Kivekäs tuki Sinnemäkeä. Kivekkään mukaan Sinnemäki on ollut ratkaisevassa roolissa kehittämässä Hämeentien pyöräteitä ja Raide-jokeria.

Sinnemäen vastaehdokkaana oli apulaiskapunginjohtaja Pekka Sauri. Hänen tukijansa painottivat Saurin uraauurtavaa tapaa kommunikoida kaupunkilaisten kanssa ja edistää virastojen siirtymistä some-aikaan.
Viite