Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Sdp

Antti Rinne
täyskäännös. Sdp:n Antti Rinne on kääntymässä perustulon kannattajaksi, koska työelämä on muuttunut.Sdp

täyskäännös. Sdp:n Antti Rinne on kääntymässä perustulon kannattajaksi, koska työelämä on muuttunut.

Antti Rinne antaisi perustulon myös eläkeläisille

15.7.2015 15.57

Annakaisa Suni

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne on valmis harkitsemaan perustuloa. Rinteen linjaus on merkittävä muutos, sillä sdp on ollut Suomen tiukimpia perustulon vastustajia.

"Maailma muuttuu sillä tavalla, että meidän on järkevää miettiä erilaisia vaihtoehtoja, joilla säällinen toimeentulo turvataan", Rinne sanoo Vihreälle Langalle Porin Suomi-Areenassa.

"On niin erilaisia kokonaisuuksia, mistä ihmisten toimeentulo muodostuu. Se alkaa olla niin risainen, että sitä on tavallisten ihmisten vaikea hallita", sanoo Rinne, joka kannattaa myös nollatuntisopimusten kieltoa.

Perustuloa mieluummin Rinne puhuu perustoimeentulosta. Hänellä ei ole vielä selkeää linjaa siitä, millainen malli olisi hyvä. Rinteelle on tärkeää, ettei perustulo estäisi työn vastaanottamista.

"Ei saa tulla uutta kynnystä, että joku kokee sen riittäväksi tasoksi pitkäksi aikaa."

Vihreät on ajanut perustuloa pitkään. Viime talvena esitellyssä päivitetyssä mallissa vihreät antaisi 560 euron perustulon kaikille paitsi eläkeläisille, joilla säilyisi minimitasona nykyinen 743 euron takuueläke.

Sdp:n Rinne sen sijaan ulottaisi perustulon koskemaan myös eläkeläisiä.

"Meillä on tällä hetkellä yli 100 000 eläkeläistä, jotka tienaavat alle 750 euroa kuukaudessa. Niiden ihmisten toimeentulon tasoa nostettaisiin niin, että toimeentulo olisi säällinen."

Perusporvarihallitus lupaa ohjelmassaan perustulokokeilun. Rinne ei vielä sano, voitaisiinko asiaa valmistella parlamentaarisesti yhdessä opposition kanssa.

Hänen mukaansa sdp:n täytyy ensin käydä sisäistä keskustelua siitä, millainen malli voisi olla mahdollinen.

Rinne kertoi uudesta linjastaan ensimmäisenä Suomen Kuvalehden haastattelussa.

perustulo 


Lisää aiheesta:Viite