Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lauri Heikkinen, Valtioneuvoston kanslia

Anne Berner
katsotaan keväällä. Liikenneministeri Anne Berner (kesk) sanoo, että Tampereen raitiotien rahoitusta voidaan tarkastella julkisen talouden suunnitelman teon yhteydessä keväällä 2016.Lauri Heikkinen, Valtioneuvoston kanslia

katsotaan keväällä. Liikenneministeri Anne Berner (kesk) sanoo, että Tampereen raitiotien rahoitusta voidaan tarkastella julkisen talouden suunnitelman teon yhteydessä keväällä 2016.

Berner: Valtio ei hylkää Tampereen ratikkaa

3.11.2015 16.48

Annakaisa Suni

Valtio on valmis keskustelemaan Tampereen raitiotien rahoituksesta kevään 2016 aikana, kertoo liikenneministeri Anne Berner (kesk) Vihreälle Langalle sähköpostitse.

Valtio ja Tampereen kaupunki ovat sopineet, että valtio maksaa 30 prosenttia eli korkeintaan 75 miljoonaa euroa Tampereelle rakennettavan raitiotien kustannuksista. Valtion ensi vuoden budjetissa raitiotietä ei kuitenkaan mainita.

Se on saanut hankkeen vastustajat Tampereella vaatimaan, että myös kaupunki poistaa raitiotien suunnittelurahat ensi vuoden budjetistaan.

Liikenneministeri Bernerin mukaan valtion ja kaupungin tekemä aiesopimus on voimassa.

"Toteuttamissopimuksen tekeminen osapuolten kesken edellyttää sekä Tampereen kaupunginvaltuuston että eduskunnan raitiotiehankkeen toteutuksen mahdollistavia toteutus- ja rahoituspäätöksiä", Berner kirjoittaa.

Hänen mukaansa valtio on valmis keskustelemaan rahoituksesta ensi kevään aikana.

"Mahdollisia jatkotoimenpiteitä käsitellään tarvittaessa julkisen talouden suunnitelman yhteydessä keväällä 2016."

joukkoliikenne 
Viite