Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Sammeli Heikkinen

Ääniharava. Bella Forsgren keräsi 68 ääntä Jyväskylän yliopiston edustajistovaaleissa.Sammeli Heikkinen

Ääniharava. Bella Forsgren keräsi 68 ääntä Jyväskylän yliopiston edustajistovaaleissa.

Edarivaalien tulokset: Vihreät suurin poliittinen ryhmä Suomen yliopistoissa

9.11.2017 13.42

Sammeli Heikkinen

Vihreät on suurin poliittinen ryhmä Suomen ylioppilaskuntien edustajistoissa.

Vihreät sai eilen keskiviikkona päättyneissä edustajistovaaleissa 24 edustajaa kymmenessä yliopistossa. Kun mukaan lasketaan Helsingin yliopiston viime vuoden vaaleissa valitut yhdeksän edustajaa, vihreitä on nyt edustajistoissa yhteensä 33.

Vihreät on siis suurin poliittinen ryhmä, vaikkei edustajien osuus ylioppilaskuntien kokonaispaikkamäärästä valtavan suuri olekaan.

Tämä johtuu siitä, että oikeastaan jokaisen ylioppilaskunnan edustajiston suurimmat ryhmät ovat näidenkin vaalien jälkeen useimmiten puolueisiin sitoutumattomia, monesti tiedekuntapohjaisia ryhmiä.

Vihreimmät opiskelijakaupungit ovat Helsinki, jossa vihreillä on noin kuudesosa edustajistopaikoista sekä Jyväskylä, jossa vihreät sai seitsemän paikkaa – myös noin kuudesosa edustajistopaikoista – juuri käydyissä vaaleissa.

Jyväskylän vaaleissa toiseksi eniten ääniä keräsi vihreiden Bella Forsgren, joka menestyi hyvin myös kuntavaaleissa ja pääsi Jyväskylän kaupunginvaltuustoon.

Edustajisto on ylioppilaskunnan korkein päättävä elin. Se päättää esimerkiksi oppilaskunnan rahankäytöstä ja mahdollisen kiinteistöomaisuuden hallinnasta. 
Viite