Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Fennovoiman kauhu Hanna Halmeenpää ehdolle

Vihreät

Hanna Halmeenpää
energiaosaaja. Kalajoen ainoa vihreä kaupunginvaltuutettu Hanna Halmeenpää yrittää eduskuntaan.Vihreät

energiaosaaja. Kalajoen ainoa vihreä kaupunginvaltuutettu Hanna Halmeenpää yrittää eduskuntaan.

30.1.2015 10.28

Annakaisa Suni

Pro Hanhikivi ry:n varapuheenjohtaja Hanna Halmeenpää lähtee vihreiden eduskuntavaaliehdokkaaksi Oulun vaalipiiristä.

Halmeenpää tekee työtä kestävien energiaratkaisujen puolesta ja vastustaa Fennovoiman ja Rosatomin Pyhäjoelle suunnittelemaa ydinvoimalaa. Hän on vastustanut ydinvoimahanketta näkyvästi julkisuudessa ja kerännyt kehuja asiaosaamisestaan.

"Pitkän linjan kansalaisjärjestötyötä tehneenä tiedän, miten moni asia on lopulta eduskunnan käsissä. Olen viimeisen seitsemän vuoden aikana kritisoinut eduskunnan päätöksentekoa, ja silloin täytyy itsekin rohjeta asettua ehdolle", Halmeenpää sanoo Vihreälle Langalle.

Hän haluaa uudistaa Suomen energiapolitiikan.

"Ensimmäiseksi pitää myöntää, että jos halutaan siirtyä uuteen, vanhasta pitää luopua. Meidän pitää rakentaa rohkeasti kotimaisiin uusiutuviin pohjautuvaa energiajärjestelmää."

Biologian ja maantiedon lehtori on työskennellyt myös ympäristösuunnittelijana ja tutkijana. Kalajoella asuvalla Halmeenpäällä ja hänen miehellään on kolme lasta.

Viime eduskuntavaaleissa Hanna Halmeenpää sai yli 2 000 ääntä. Oulun vaalipiirin nykyinen vihreä kansanedustaja Satu Haapanen ei asetu uudelleen ehdolle.

Oulun vaalipiiristä nimettiin tänään ehdokkaaksi myös Maaseutu- ja Erävihreiden perustajajäsen, suomussalmelainen Juhani Kela.

Aiemmin vihreiden listalle on nimetty Mika Flöjt Kuusamosta, Silja Keränen Kajaanista ja Aila Paaso (sit.) Iistä, Arja Sarpola Muhokselta sekä Latekoe Lawson Hellu, Janne Hakkarainen, Jenni Pitko, Sirkka Timonen, Kati Kaarlejärvi, Samu Forsblom, Maarit Sihvonen ja Kati Kurvi Oulusta.

11.30 Juttuun on lisätty Halmeenpään kommentit ja muut Oulun vaalipiirin ehdokkaat.

eduskuntavaalit 2015 
Viite