Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Guggenheim-kamppailu jatkuu valtuustossa: kaupunginhallitus sanoi kyllä äänin 8 - 7

21.11.2016 18.17

Sammeli Heikkinen

Guggenheim-säätiön toive taidemuseosta Helsingissä pysyi elossa maanantaina alkuillasta, kun Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi museohankkeen täpärästi äänin 8-7.

Museon puolesta äänestivät vihreiden Hannu Oskala ja Sanna Vesikansa, kokoomuksen Tatu Rauhamäki, Lasse Männistö, Laura Rissanen ja Arja Karhuvaara, rkp:n Marcus Rantala ja Laura Kolbe keskustasta.

Esityksen hylkäämisen puolesta äänestivät vihreiden Otso Kivekäs, demareiden Osku Pajamäki, Jorma Bergholm ja Mirka Vainikka, vasemmistoliiton Silvia Modig ja Veronika Honkasalo sekä perussuomalaisten Mika Raatikainen.

Kaupunginhallitus teki Oskalan ehdotuksesta Guggenheim-esitykseen lisäyksen Helsinki kuvataidekaupunkina -esityksen valmistelusta. Siinä Helsingin kuvataidekentän kehittämistä selvitettäisiin myös muuten kuin Guggenheim-hankkeen kautta:

"Näitä keinoja voivat olla muun muassa galleriakenttää, työtiloja, taideapurahoja, taidekasvatusta ja kokoelmapoliitiikkaa koskevat toimenpiteet kuten aikalaistaiteen hankintoja museoiden kokoelmiin."

Valtuuston Guggenheim-äänestyksestä tulee tiukka. Vasemmistoliitto ja perussuomalaiset lienevät täysin Guggenheimia vastaan ja demareistakin suurin osa. Kokoomus taas lienee suurimmaksi osaksi hankkeen takana, kuten myös keskusta ja rkp.

Näin vihreiden valtuutettujen äänet noussevat ratkaisevaksi. Ryhmyri Kivekäs tyytyi aiemmin maanantaina arvioimaan, että ryhmässä on sekä kannattajia että vastustajia. Sitä, missä suhteessa ryhmä näihin jakautuu, Kivekäs ei vielä osannut sanoa.

 
Viite