Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Pressikuva / Hannu Oskala

Hannu Oskala
oden suosikki. Osmo Soininvaara kehuu Hannu Oskalan talousteorian ymmärrystä ja kaupunkipoliittista osaamista.Pressikuva / Hannu Oskala

oden suosikki. Osmo Soininvaara kehuu Hannu Oskalan talousteorian ymmärrystä ja kaupunkipoliittista osaamista.

Hänelle Osmo Soininvaara testamenttaa 8 285 ääntään

7.4.2015 12.33

Annakaisa Suni

Eduskunnan jättävä Osmo Soininvaara testamenttaa blogissaan äänensä vihreiden Hannu Oskalalle.

"Aion äänestää Hannu Oskalaa ja suosittelen sitä muillekin, erityisesti niille, jotka surevat minun jäämistäni pois eduskunnasta. Hannu on vihreistä ehdokkaista se, joka ajattelutavaltaan muistuttaa eniten minua itseäni", Soininvaara kirjoittaa.

Hän kehuu Oskalan talousteorian ymmärrystä, numerotaitoa ja kaupunkipoliittista osaamista.

Soininvaara sai vuoden 2011 vaaleissa vihreiden suurimman äänipotin Helsingin vaalipiirissä, 8 285 ääntä.

Apulaiskaupunginjohtajaksi siirtynyt Anni Sinnemäki kertoo Vihreälle Langalle äänestävänsä Emma Karia. Sinnemäki sai Helsingissä toiseksi eniten, 7 513, vihreitä ääniä.

"Ilmastopolitiikka ja luonnonsuojelu ovat aina olleet minulle tosi tärkeitä, ja ne ovat Emman politiikassa isossa roolissa. Valtuustoryhmän puheenjohtajana hän on ollut vastuussa isoista kysymyksistä", Sinnemäki sanoo.

Sinnemäki ei kuitenkaan halua sanoa, että testamenttaa omat äänensä yhdelle ehdokkaalle. Hän on tukenut myös muun muassa Maria Ohisalon, Maria Vuorelman ja Kirsikka Moringin kampanjoita.

Uudeltamaalta eniten vihreitä ääniä, 7 882, viime vaaleissa saanut Tuija Brax ei mainitse yhtä suosikkia. Hän tukee Tiina Elon, Timo Juurikkalan, Jyrki Kasvin ja Emmi Wehka-ahon kampanjoita. Wehka-aho on Braxin mukaan tulevaisuuden nimi, "tuleva oikeusministeri".

Eduskunnan jättävä pirkanmaalainen Oras Tynkkynen listaa blogissaan vihreitä ehdokkaita, jotka ovat hänen mukaansa eriyisen ansioituneita ilmaston puolustamisessa. Satu Hassi on listan ainoa pirkanmaalainen ehdokas. Oras Tynkkynen sai vuoden 2011 vaaleissa 7 406 ääntä.

Eduskunnan jättää myös Satu Haapanen, joka sai Oulun vaalipiiristä 2 315 ääntä. Vihreä Lanka ei tavoittanut Haapasta kertomaan, testamenttaako hän äänensä jollekin tietylle ehdokkaalle.

eduskuntavaalit 2015 
Viite