Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Hallituksen politiikka aktivoi vihreiden jäsenistöä

13.11.2015 8.38

Annakaisa Suni

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden Vinon vuosittaiseen väenkokoukseen osallistui lokakuun lopussa ennätysmäärä jäseniä. Noin 120 osallistujasta yli puolet oli uusia.

Helsingin vihreiden uusille jäsenille järjestetyssä illassa oli lokakuussa noin 60 osallistujaa. Myös Turussa ja Tampereella paikallisyhdistyksiin liittyy lisää jäseniä ja he haluavat osallistua aiempaa aktiivisemmin.

”Aktiivisuuden nousu johtuu selvästi hallituksen politiikasta”, sanoo Tampereen vihreiden toiminnanjohtaja Tarja Virtanen.

Myös Helsingin vihreiden toiminnanjohtaja Julianna Kentala uskoo innostumisen johtuvan hallituksen politiikasta ja vihreiden oppositioasemasta.

”Myös vuoden 2011 vaalien jälkeen saimme paljon uusia jäseniä, mutta moni heistä liittyi vain rivijäseneksi tukeakseen puoluetta.”

Nyt uudet jäsenet haluavat vaikuttaa politiikan sisältöihin.

Vinon järjestökoordinaattori Janette Huttunen iloitsee siitä, että järjestön pitkään jatkunut jäsenmäärän lasku on loppunut.

Monesti nuoret liittyvät Vinoon ajaakseen yhtä tai kahta heille tärkeää asiaa, eivät siksi, että olisivat kiinnostuneita politiikasta ylipäänsä. Vino yrittää vastata tähän muun muassa järjestämällä toimintaa verkostoihin. Tällä hetkellä toimivat jo eläinpoliittinen ja feministinen verkosto.

”Tarjoamme vähemmän byrokratiaa ja enemmän maailmanpelastamista”, Huttunen sanoo.

Koko puolueen jäsenmäärä on noussut muutamalla sadalla viime vuodesta ja on nyt noin 6 700. Se ei kuitenkaan vielä yllä presidentinvaalivuoden 2012 huippulukemiin, jolloin vihreillä oli noin 8 000 jäsentä.

Vihreät yhdistykset alkavat nyt valmistautua kevään 2017 kuntavaaleihin.
Viite