Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Oikeutta eläimille

Parsinavetta
Parsinavetat saavat jatkoaikaa. Vesilahdella sijaitseva parsinavetta Oikeutta Eläimille -järjestön kuvaamana vuonna 2014.Oikeutta eläimille

Parsinavetat saavat jatkoaikaa. Vesilahdella sijaitseva parsinavetta Oikeutta Eläimille -järjestön kuvaamana vuonna 2014.

Hallitus ei aio palauttaa eläinsuojeluasiamiehen virkaa

8.6.2017 17.31

Riikka Suominen

Hallitus esitteli eilen ehdotuksen uudeksi eläinten hyvinvointilaiksi. Vihreiden Touko Aalto nosti tänään torstaina eduskunnan kyselytunnilla esille lain laimeat parannukset. Nyt porsitushäkkejä ja parsinavettoja ei kielletä ja tiineytyshäkeille esitetään peräti 15 vuoden siirtymäaikaa.

”Nautojen ja sikojen hyvinvointi varmistettaisiin mahdollistamalla liikkuminen ja ulkoilu. Suomalaisen ruuantuotannon vahvuus on ettisyys ja eläinten hyvät olosuhteet”, Aalto sanoi.

Ministeri Jari Leppä (kesk) puolusti lakiesitystä. Hänen mukaansa esimerkiksi kivunlievityksen parantaminen ja ilmoitusvelvollisuuksien lisääminen kohentavat eläinten hyvinvointia.

Kansanedustaja Aalto kysyi myös, miksi laki ei vaadi jatkossa lemmikkien tunnistusmerkintää. Tunnistesiruttaminen estäisi pentutehtailua ja eläinten hylkäämistä ja helpottaisi kadonneiden lemmikkien löytymistä.

Ministeri Leppä sanoi odottavansa lausuntokierroksen kommentteja tunnistemerkintöihin liittyen. Lausuntokierros järjestetään syksyllä lomien jälkeen.

Sen sijaan hallituksen lakkauttamaa eläinsuojeluasiamiehen virkaa ei olla palauttamassa. 

eläinsuojelulaki 
Viite