Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Hallitus ja oppositio ratkomaan pakolaiskriisiä yhdessä?

villeniinisto.fi

Ville Niinistö
Yhteistyötä. Vihreiden Ville Niinistö korostaa, että yhteistyötä ja ratkaisuja tarvitaan myös Euroopan tasolla: ”Turvapaikan saavien sijoittaminen on toteutettava oikeudenmukaisesti EU-maiden kesken.”villeniinisto.fi

Yhteistyötä. Vihreiden Ville Niinistö korostaa, että yhteistyötä ja ratkaisuja tarvitaan myös Euroopan tasolla: ”Turvapaikan saavien sijoittaminen on toteutettava oikeudenmukaisesti EU-maiden kesken.”

1.9.2015 14.33

Lasse Leipola

Suomessa tarvitaan hallituksen ja opposition yhdistävää yhteistyötä pakoon joutuneiden ihmisten hädän ratkaisemiseksi, kirjoittaa vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö puolueen sivuilla.

”Olen ilmoittanut sisäministeri Petteri Orpolle (kok) vihreiden valmiuden etsiä yhteisiä inhimillisiä ratkaisuja. Tähän yhteistyöhön toivon kaikkia puolueita mukaan, vaikka yhteisen pyöreän pöydän ääreen ratkaisuja miettimään”, Niinistö sanoo.

Hänen mukaansa Suomessa tarvitaan valmiutta riittäviin vastaanottopaikkoihin, joissa saapuvien turvapaikanhakijoiden asia voidaan sivistyneesti ja viivyttelemättä käsitellä. Sen lisäksi Niinistö peräänkuuluttaa kykyä kotouttaa ihmisiä, jotta Suomeen jäävät työllistyvät ja sopeutuvat mahdollisimman hyvin.

”Turvapaikkajärjestelmä kyllä arvioi sen kenellä on vainon tai kansainvälisen suojelun perusteella oikeus ja perusteet jäädä maahan. Siksi yleistäviä ennakkoluuloja ja urbaanilegendoja hädänalaisen ihmisen motiiveista on turha levitellä”, Niinistö vetoaa.

Niinistö muistuttaa, että Suomella ja suomalaisilla on kokemusta siitä minkälaista on olla avun tarpeessa.

”Olen saanut paljon liikuttavia viestejä ihmisiltä: evakkona itse olleilta siitä, kuinka he katsovat kuvia hädänalaisista lapsista muistaen oman lapsuutensa paon kodistaan. He vetoavat, että emme käännä selkäämme ihmisten hädälle.”
Viite