Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

satuhassi.fi

Satu Hassi
mukana pelissä. Eduskuntaan palannut Satu Hassi toteaa, että vihreät neuvottelee kaikkien puolueiden kanssa.satuhassi.fi

mukana pelissä. Eduskuntaan palannut Satu Hassi toteaa, että vihreät neuvottelee kaikkien puolueiden kanssa.

Hassi: Hallituspohja enemmän auki kuin luultiin

23.4.2015 17.41

Annakaisa Suni

Suomen seuraavaksi hallituskokoonpanoksi on aidosti monia eri vaihtoehtoja, sanoo vihreiden kansanedustaja Satu Hassi.

Eduskuntaan 12 vuoden tauon jälkeen palannut Hassi ei niele ajatusta siitä, että keskusta, perussuomalaiset ja kokoomus muodostaisivat helposti kolmestaan hallituksen.

"Tähänastisen keskustelun pohjalta yleistunnelma on, että pakka on enemmän auki kuin ensin luultiin", Hassi sanoi Vihreälle Langalle eduskuntaryhmän järjestäytymiskokouksen jälkeen.

Hän toteaa, että vihreät neuvottelee "asiat edellä" kaikkien puolueiden kanssa. Perustulo, sosiaaliturvan uudistaminen, työllistämisen helpottaminen, uusiutuvien energialähteiden edistäminen ja ympäristönsuojelu ovat vihreille tärkeitä tavoitteita. Ryhmässä arvioidaan, että vaalivoittaja keskustan kanssa on vaikeinta päästä yhteisymmärrykseen luonnonsuojelukysymyksistä.

Vihreän eduskuntaryhmän johdossa jatkava Outi Alanko-Kahiluoto tapaa tänään muiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat. Viralliset hallitustunnustelut alkavat ensi viikolla, kun kansanedustajat ovat saaneet valtakirjansa.

Alanko-Kahiluoto toteaa, että vihreiden ja perussuomalaisten mahdollinen yhteistyö on kaikkein vaiken kysymys.

"Ratkaisevaa on, mitä keskustan ja perussuomalaisten välillä tapahtuu."

Alanko-Kahiluodon mukaan eduskunnan kahden suurimman puolueen keskustan ja perussuomalaisten näkemykset esimerkiksi Eurooppapolitiikasta ja vähemmistöjen oikeuksista eroavat toisistaan.

Hänen mukaansa ei vielä ole selvää, vaativatko muut puolueet hallitusohjelmaan kirjauksia ydinvoimasta. Vihreille on "päivänselvää" linjata, että hallitus ei myönnä uusia ydinvoimalupia.

Sdp:n eduskuntaryhmä kokoontui tänään riitaisissa merkeissä. Jutta Urpilainen kertoi Helsingin Sanomille vetäytyneensä ryhmän puheenjohtajakilpailusta puolueen puheenjohtaja Antti Rinteen pyynnöstä. Sdp:n ryhmyriksi valittiin Antti Lindtman.

Aino-Kaisa Pekonen valittiin vasemmistoliiton ryhmäpuheenjohtajaksi Annika Lapintien tilalle.

Muiden eduskuntaryhmien johdossa jatkavat tutut nimet Kimmo Tiilikainen (kesk), Jari Lindström (ps) ja Arto Satonen (kok).

hallitusneuvottelut 
Viite