Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

annisinnemaki.net

Anni Sinnemäki
Lyhyt kampanja. Uusi apulaiskaupunginjohtaja valitaan marras-joulukuun vaihteessa. Anni Sinnemäki aikoo sitä ennen tavata kaikki valtuustoryhmät.annisinnemaki.net

Lyhyt kampanja. Uusi apulaiskaupunginjohtaja valitaan marras-joulukuun vaihteessa. Anni Sinnemäki aikoo sitä ennen tavata kaikki valtuustoryhmät.

Helsingin johtoon pyrkivä Anni Sinnemäki haluaa asuntoja Kehä I:n sisäpuolelle

13.11.2014 12.27

Annakaisa Suni

Pyrit Helsingin kaupunkisuunnittelusta vastaavaksi apulaiskaupunginjohtajaksi. Miten kehittäisit Helsinkiä?

”Uuden yleiskaavan pitää mahdollistaa reipas asuntorakentaminen Kehä I:n sisäpuolella. Tiiviimpi kaupunki auttaa luomaan toimivan liikennejärjestelmän, ylläpitää yksityisiä ja julkisia palveluita ja ratkoo kaupunginosien eriytymisen kysymyksiä.”

Minne Kehä I:n sisällä voi rakentaa uusia asuntoja?

”Suurimpia asukasmääriä voidaan saada bulevardisoimalla eli muuttamalla kaupungin sisällä olevia moottoritiemäisiä väyliä asuinkaduiksi. Toivon, että Hakaniemen sillasta ja Laajasalosta saadaan pilottikohteet, joissa nähdään, miten kaupunki muuttuu. Hakaniemen silta on monelle tuttu ympäristö. Uuden perspektiivin siihen saa, kun tulee sillan ali veneellä ja näkee, miten valtavan tilan se vie.”

Helsingin tavoite on 860 000 asukasta 2050. Missä heidän on tarkoitus asua?

”Iso osa heistä löytää kotinsa nimenomaan bulevardisoinnin kautta. Malmin lentokenttä on myös yksi isoista kohteista. 2050 mukana ovat lisäksi metron jatko itään ja Östersundomin alueita.

Tarvitsemme myös nopeita toimenpiteitä. Viime vuosina ei ole päästy asuntorakentamistavoitteeseen. Meillä on raskaat normivaatimukset muun muassa parkkipaikoista ja väestönsuojista. Niitä pitää tarkastella, ja keventää kustannuksia. Täytyy aloittaa lieventämällä parkkinormia, koska se on kallein ja kaupungin itse ratkaistavissa.”

Helsingissä luonnonsuojelujärjestöt ja vihreät ovat välillä vastakkain. Mistä ristiriidat johtuvat?

”On pohdittu sitä, mikä paino laitetaan kaupunkirakenteen tiivistymiselle silloinkin, jos menetetään luonnonalueita. Isoissa asioissa meillä on enemmän yhteistä kuin erottavaa, koska tiivistyvä kaupunki mahdollistaa kokonaisten viher­alueiden säilymisen.”

Helsingin yleiskaavan vision luonnoksessa ehdotetaan viheralueiden määrän karsimista. Onko se oikein?

”En lyö tätä vielä lukkoon. Tehtäväni on tarjota valtuutetuille ja kaupunkilaisille hyvä keskustelualusta. Viheralueita on erilaisia siisteistä kaupunkipuistoista monimuotoiseen luontoon. Monimuotoisuushyötyjä saadaan enemmän alueista, jotka voi jättää lähemmäs luonnontilaa.”

Mitä mieltä olet poliittisista virkanimityksistä?

”Ajamme pormestarimallia. Silloin olisi selkeästi poliittista johtamista ja sen alla virkamiesjärjestelmä. Aiemmin apulaiskaupunginjohtajan tehtävät ovat olleet seitsemän vuoden mittaisia, mutta olemme halunneet, että tämä pesti on vain kahden vuoden mittainen. Haluamme, että seuraavien vaalien jälkeen on käytössä uusi järjestelmä.”

Miten aiot saada valtuutetut puolellesi?

”Vierailen kaikissa ryhmissä, kerron ajatuksiani tehtävän hoidosta ja kuuntelen, mitä ryhmät aikovat nostaa esille. Minua auttaa se, että olen pitkään ollut valtuutettu ja olen selvillä siitä, mitä eri ryhmät Helsingin kehittämisessä painottavat.”

Toinen johtopaikka

  • Helsingin kaupunginvaltuusto valitsee kaupunkisuunnittelusta vastaavan apulaiskaupunginjohtajan marras–joulukuun vaihteessa.
  • Vihreiden kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Anni Sinnemäki haastaa istuvan apulaiskaupunginjohtajan Hannu Penttilän (sd).
  • Kaksi neljästä apulaiskaupunginjohtajan paikasta on kuulunut demareille. Valtuuston voimasuhteiden muututtua vihreät tavoittelee lisäpaikkaa. Rakennus- ja ympäristötoimen apulaiskaupunginjohtajan tehtävää hoitaa nyt vihreiden Pekka Sauri.

Vihreät  Helsinki  kaupunkisuunnittelu 
Viite