Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

HKL

HKL kaupunkipyöriä
Ensi kesänä enemmän ja aiemmin? HKL pohtii talven aikana, mihin Espoossa koekäytössä asemat sijoitetaan ja voisiko kauden aloittaa jo huhtikuussa.HKL

Ensi kesänä enemmän ja aiemmin? HKL pohtii talven aikana, mihin Espoossa koekäytössä asemat sijoitetaan ja voisiko kauden aloittaa jo huhtikuussa.

Helsingin kaupunkipyörien suosio kasvussa – vähentänyt jopa henkilöautoilua

23.10.2017 9.31

Lasse Leipola

Helsingin kaupunkipyörät ovat olleet kovassa käytössä kesän aikana. Viime vuonna käyttöön otetun palvelun koko kolminkertaistettiin täksi vuodeksi: asemia ja pyöriä tuli lisää ja alueesta tuli huomattavasti suurempi.

”Viime vuonna koko kauden ostaneita oli reilu 10 000 ja tänä vuonna tavoitteet ylitettiin huimasti. Koko kauden käyttäjiksi rekisteröityi yli 34 000 polkijaa”, projektipäällikkö Samuli Mäkinen sanoo HKL:n tiedotteessa.

Kaupunkipyörien käyttäjille tehtiin kysely alkusyksystä. Sen perusteella suuri osa kaupunkipyörän käyttäjistä yhdistää kaupunkipyörän joukkoliikenteeseen ja peräti 14 prosenttia vastaajista kertoi kaupunkipyörän korvanneen henkilöauton.

Enemmistö vastaajista käyttää kaupunkipyörää harvakseltaan kuukausittain tai viikoittain, mutta peräti viidennes vastaajista sanoi käyttävänsä pyörää vähintään kerran päivässä.

Kaupunkipyöräkausi päättyy 31. lokakuuta, jolloin pyörät kerätään talvisäilytykseen.

kaupunkipyörät  joukkoliikenne  Helsinki 
Viite