Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Helsinki käyttää kymmeniä miljoonia aiottua enemmän rahaa palveluihin

Vihreät

Tyytyväinen. Vihreiden ryhmyri Otso Kivekäs iloitsee siitä, ettei Helsinki lähtenyt päivähoidon heikennyksiin.Vihreät

Tyytyväinen. Vihreiden ryhmyri Otso Kivekäs iloitsee siitä, ettei Helsinki lähtenyt päivähoidon heikennyksiin.

5.11.2015 11.59

Annakaisa Suni

Helsingin valtuustoryhmät päättivät lisätä 36,8 miljoonaa euroa ensi vuoden budjettiin, kertoo sdp:n valtuustoryhmä tiedotteessa. Puolueet pääsivät sopuun budjetista eilen illalla. Vasemmistoliitto jäi sovun ulkopuolelle.

Koulutuksen, varhaiskasvatuksen ja sosiaali- ja terveyspalveluiden leikkauksia perutaan.

Helsingin vihreät kertoo tiedotteessaan, että opetukseen lisättiin neuvotteluissa 9,9 miljoonaa euroa, sosiaali- ja terveyspalveluihin 9,9 miljoonaa euroa ja varhaiskasvatukseen 5,1 miljoonaa euroa. Turvapaikanhakijoiden määrän kasvuun varaudutaan 10 miljoonalla eurolla.

Vihreät kertoo neuvotelleensa budjettiin kirjauksen, jonka mukaan tulevaa lakia päivähoidon heikennyksistä ei oteta Helsingissä käyttöön, ellei siitä erikseen sovita.

"On hienoa, ettei Helsingissä kannateta lapsilta leikkaamista. Varhaiskasvatus on lapsen yksilöllisen kehityksen tukemista ja lasten luokkayhteiskunnan torjumista. Olen iloinen, että lähes kaikki Helsingin puolueet sitoutuivat siihen, että varhaiskasvatusta ei tässä kaupungissa heikennetä”, sanoo vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Otso Kivekäs.

Kaupunginjohtaja Jussi Pajusen (kok) tekemä esitys oli noin 64 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Myös nyt sovittu budjetti jää miljoonalisäysten jälkeenkin noin 26 miljoonaa euroa ylijäämäiseksi. Budjetin loppusumma on 4,7 miljardia euroa.

Helsinki 
Viite