Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Polttava kysymys / Flickr

Emma Kari
helsinki energiaremonttiin. Helsinki on ainoa pohjoismainen pääkaupunki, joka ei ole sitoutunut 100-prosenttisesti uusiutuvaan energiajärjestelmään 2050 mennessä, Emma Kari sanoo.Polttava kysymys / Flickr

helsinki energiaremonttiin. Helsinki on ainoa pohjoismainen pääkaupunki, joka ei ole sitoutunut 100-prosenttisesti uusiutuvaan energiajärjestelmään 2050 mennessä, Emma Kari sanoo.

Helsinki selvittää energiaremonttia

16.3.2015 16.29

Annakaisa Suni

Helsingin kaupunginhallitus päätti tänään maanantaina käynnistää selvitystyön hajautetun energiantuotannon edistämisestä ja kaupungin energiatehokkuuden parantamisesta.

Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Emma Kari iloitsee päätöksestä.

“Helsingin Energialla on edessään suuria investointipäätöksiä. Keskustelu on kuitenkin pyörinyt hiilen käytön jatkamisen ja ison, korvaavan biomassavoimalan rakentamisen välillä. Helsinki tarvitsee ison energiaremontin, jossa ei katsota ainoastaan isoja voimaloita vaan koko kaupunkia, niin energiankulutusta kuin energian tuotantoa", Kari sanoo tiedotteessa.

Karin mukaan hybridiratkaisuun kuuluvat muun muassa parannukset kiinteistöjen energiatehokkuuteen, matalalämpöinen kaukolämpöverkko, aurinkolämpö sekä aurinkosähkön ja tuulivoiman lisääminen biomassan ohella.

"Miljoona neliömetriä aurinkopaneeleita Helsingin katoilla olisi alkuun hyvä tavoite", Kari sanoo tiedotteessa.

Helsinki  Vihreät 
Viite