Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Salla Niemi / Vino

Iiris Suomela ja Jaakko Mustakallio
Perusturva kuntoon! Vinon puheenjohtajat Iiris Suomela ja Jaakko Mustakallio haluavat yhdenmukaistaa arvonlisäverotuksen ja parantaa perusturvaa.Salla Niemi / Vino

Perusturva kuntoon! Vinon puheenjohtajat Iiris Suomela ja Jaakko Mustakallio haluavat yhdenmukaistaa arvonlisäverotuksen ja parantaa perusturvaa.

Iiris Suomelasta vihreiden nuorten puheenjohtaja

28.11.2016 8.56

Lasse Leipola

Iiris Suomela valittiin viikonloppuna vihreiden nuorten puheenjohtajaksi järjestön liittokokouksessa Helsingissä. Suomela on myös puoluevaltuuskunnan jäsen.

”Elämme erittäin huolestuttavassa maailmassa, jossa viha ja ennakkoluulot eivät vain enää liiku marginaaleissa, vaan ne jylläävät jopa valtavirtapolitiikassa. Vihreiden nuorten tärkeimpänä tehtävänä on toimia järkähtämättömänä vastavoimana”, Suomela sanoo järjestön tiedotteessa.

Suomelan rinnalla järjestön toisena puheenjohtajana jatkaa Jaakko Mustakallio. Hän ilmoitti kokouksessa pyrkivänsä puolueen varapuheenjohtajaksi ensi kesän puoluekokouksessa.

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden järjestö Vino valitsee puheenjohtajansa vuorovuosin, kahdeksi vuodeksi kerrallaan.


Vino hyväksyi kokouksessaan myös uuden talouspoliittisen ohjelman. Yksi uuden ohjelman tavoitteista on yhdenmukaistettu arvonlisäverokanta.

Järjestön mukaan pienituloisia tuettaisiin paremmin perusturvaa kehittämällä kuin ALV-alennuksilla. Järjestö muistuttaa, että arvonlisäveron alennukset, joilla pyritään tukemaan tiettyjä toimialoja, hyödyttävät erityisesti niitä, jotka käyttävät runsaasti esimerkiksi taksi- ja ravintolapalveluita.

Tanskan mallin mukainen budjettineutraali alennettujen verokantojen poistaminen ja veropohjan merkittävä laajentaminen asettaisivat verokannan järjestön mukaan noin 16 prosenttiin nykyisen 24 prosentin sijaan.

”Tanskan mallissa yhteiskunta tukee eri toimialoja tai eri tuloluokkia avoimen tukipolitiikan, ei verotuksen kautta. Nykyinen moniportainen arvonlisäverotus antaa suurimman tuen eniten kuluttaville rikkaille. Me taas haluamme kohdentaa tuet pieni- ja keskituloisille esimerkiksi opintotuen ja perusturvan korotusten kautta”, Mustakallio sanoo.
Viite