Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lehtikuva

Lehtikuva

Jälleen loikka kokoomuksesta vihreisiin Helsingissä

8.6.2016 6.25

Riikka Suominen

Helsingin kokoomuksen varavaltuutettu Saido Mohamed loikkaa tänään keskiviikkona vihreisiin. Mohamed sanoo pettyneensä kokoomuksen nykylinjaan.

"Olen puolueen kanssa eri mieltä kaikesta mikä liittyy turvapaikkapolitiikaan ja koulutuksen ja päivähoidon leikkauksiin. Myös kehitysyhteistyö on minulle tärkeä asia", Mohamed kuvailee.

Hän on ollut kokoomuksen varavaltuutettu vuodesta 2012 ja kotoutumisneuvottelukunnan jäsen ja sosiaali- ja terveyslautakunnan varajäsen.


Eduskuntavaaleissa Mohamed ei
ollut ehdolla.

"Olo oli ristiriitainen jo silloin. Olen jo yli vuoden miettinyt, olenko oikeassa porukassa."

Ensi kevään kuntavaaleissa hän on ehdolla vihreiden listalla.

Ammatiltaan Mohamed on sairaanhoitaja. Hän työskentelee Ihmisoikeusliiton asiantuntijana. Mohamed muutti Somaliasta Suomeen lähes 25 vuotta sitten ja on vaikuttanut aktiivisesti somaliyhteisössä. Tästä työstä hänet palkittiin vuonna 2011 vuoden pakolaisnainen-palkinnolla.

"Politiikassa en halua, että taustani korostuu. Olen asiantuntija, ja haluan edistä monenlaisten ihmisryhmien asioita."

Mohamed on jo kolmas helsinkiläinen kokoomuspoliitikko, joka on loikannut vihreisiin vuoden aikana. Aiemmat puolueen vaihtajat ovat kaupunginvaltuutetut Jarmo Nieminen ja Johanna Sydänmaa. Mohamed sanoo, etteivät muiden loikkaukset vaikuttaneet hänen päätökseensä.

Juttua muokattu 8.6.2016 klo 11. Lause, ettei puolueen vaihdos vaikuttaisi luottamustoimiin, on poistettu.
Viite