Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Perustajat. Saara Ilvessalon ja Jaakko Mustakallion lakialoitehanke on saanut ilmaa siipien alle.

Perustajat. Saara Ilvessalon ja Jaakko Mustakallion lakialoitehanke on saanut ilmaa siipien alle.

Järjestäytyneen rasismin kiellon taakse kaikkien puolueiden edustajia

22.9.2016 15.53

Sammeli Heikkinen

Järjestäytyneen rasismin kieltämiseen tähtäävä Huominen ilman pelkoa -kampanja on saanut taakseen edustajia kaikista eduskuntapuolueista.

Torstaina aloitteen allekirjoitti ensimmäisenä yhdeksän kansanedustajaa, jotka ovat myös olleet lakialoitteen valmistelussa mukana.

Allekirjoittajat ovat Ozan Yanar ja Outi Alanko-Kahiluoto vihreistä, Annika Saarikko keskustasta, Tiina Elovaara perussuomalaisista, Saara-Sofia Siren kokoomuksesta, Nazima Razmyar sosiaalidemokraateista, Hanna Sarkkinen vasemmistoliitosta, Eva Biaudet rkp:stä ja Sari Essayah kristillisdemokraateista.

Huominen ilman pelkoa -kampanjan tavoitteena on muuttaa rikoslakia kansanedustajien lakialoitteella. Lakialoite tarvitsee taakseen yli puolet eduskunnasta, jotta lakimuutos hyväksyttäisiin.

Kampanjan ovat aloittaneet vihreiden nuorten puheenjohtajat Saara Ilvessalo ja Jaakko Mustakallio.

Suomalaiset voivat vaatia kansanedustajia allekirjoittamaan lakialoitteen vetoomuksella, jonka voi allekirjoittaa kampanjasivulla.

Torstaina aloitteen oli allekirjoittanut yli 30 000 ihmistä. Lauantaina Helsingissä järjestettävään fasismin ja rasismin vastaiseen Peli poikki -mielenosoitukseen on ilmoittautunut mukaan jo yli 7 500 ihmistä.
Viite