Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Animalia

ei muutosta. SEY:n Kati Pulli ja Animalian Salla Tuomivaara marssivat ulos turkisasetuksen valmistelusta viime talvena, kun hallitus romutti suunniteltuja parannuksia. Nyt asetusta ei anneta lainkaan.Animalia

ei muutosta. SEY:n Kati Pulli ja Animalian Salla Tuomivaara marssivat ulos turkisasetuksen valmistelusta viime talvena, kun hallitus romutti suunniteltuja parannuksia. Nyt asetusta ei anneta lainkaan.

Järjestöt: "Eläinten hyvinvointi on hallitukselle yhdentekevää"

11.9.2015 16.24

Annakaisa Suni

Maa- ja metsätalousministeriö ilmoitti tänään perjantaina, että pitkään valmisteltua turkisasetusta ei anneta lainkaan.

Jo viime talvena edellinen hallitus romutti suunnitellut parannukset turkiseläinten oloihin. Asetus oli tarkoitus antaa muutettuna, mutta nyt sitä ei anneta lainkaan.

Animalia ja Suomen eläinsuojeluyhdistysten liitto SEY ovat tyrmistyneitä uudesta päätöksestä. Järjestöjen tiedotteen mukaan hallitus perustelee sitä hallitusohjelman kirjauksella, jonka mukaan hallituskaudella ei säädetä uusia kustannuksia aiheuttavia velvoitteita.

"Kun eduskunta hylkäsi turkistarhauskieltoa vaatineen kansalaisaloitteen, se vaati selkeitä parannuksia eläinten hyvinvointiongelmiin. Tämän parlamentaarisen tahdon yli hallitus nyt kävelee", Animalian toiminnanjohtaja Salla Tuomivaara sanoo tiedotteessa.

Ministeriö päätti lisäksi lakkauttaa viime hallituskaudella perustetun eläinsuojeluasiamiehen viran.

"Hallituksen tuoreet päätökset leikata yhteiskuntamme heikoimmassa asemassa olevilta eivät koske vain ihmisiä. Myös eläinten hyvinvointi on nykyiselle hallitukselle täysin yhdentekevää", eläinsuojelujärjestöt kirjoittavat.

turkistarhaus 
Viite