Saksa voittaa aina jalkapallossa.

Lyhyt vastaus

Näinhän se on. Eiköhän jätetä kesken nämäkin kisat ja jaeta mitalit saman tien.

Pitkä vastaus

Saksa on toki vienyt seitsemän EM- tai MM-turnausvoittoa. Mutta se on osallistunut 29 turnaukseen. Saksa on siis voittanut vain joka neljännen kerran.

Sitä paitsi historiassa oli aika, jolloin Saksa ei voittanut lainkaan. Se alkoi 5. huhtikuuta 1908, kun Die Mannschaft hävisi ensimmäisessä virallisessa ottelussaan Sveitsille 5–3. Sen jälkeen Saksa sai nekkuun Itävallalta ja kahdesti Englannilta. Saksan voitoton kausi loppui päivää vaille vuosi ensimmäisestä ottelusta. Tuolloin Saksa löi Sveitsin 1–0.

Sanonta siitä, että Saksa voittaa aina, juontaa juurensa vuoteen 1990 ja Italian MM-kisojen välierään. Saksa johti Englantia vastaan Andreas Brehmen maalilla, kun ottelun 80. minuutilla Gary Lineker tasoitti. Ottelu meni jatkoajalle ja ratkesi Saksan eduksi vasta rangaistuspotkukilpailussa.

”Jalkapallo on yksinkertainen peli. 22 pelaajaa juoksee 90 minuuttia pallon perässä ja lopussa Saksa voittaa”, turhautunut Lineker kommentoi ottelua, joka todellisuudessa kesti jatkoaikoineen 120 minuuttia.

Vuosituhannen vaihteen jälkeen Saksa on pelannut arvokisoissa yhteensä 45 ottelua, joista se on voittanut 30. Saldoa heikentää se, ettei Saksa kyennyt voittamaan yhtäkään ottelua vuosien 2000 tai 2004 EM-lopputurnauksissa.

Vihreän Langan Jauhot suuhun -sarjassa oiotaan väärinkäsityksiä.