Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Jauhot suuhun -puhekuplat

Jauhot suuhun: Suomihan on jo tasa-arvoinen maa!

29.3.2016 9.43

Sammeli Heikkinen

Väite

Mutta Suomihan on jo tasa-arvoinen maa!

Lyhyt vastaus

Totta kai, niinhän hallitusohjelmassa sanotaan. Ja missä tämä hallitus on ollut väärässä?

Pitkä vastaus

Näinhän hallitusohjelmassa todellakin sanotaan. Mutta kuten monet nykyisen hallituksemme totena pitämistä asioista, myös tämä on ehkä enemmänkin hurskas toive kuin varsinainen fakta. Sattumalta pengoimme asiaa viime vuonna Vihreässä Langassa.

Jos olet töissä kotimaisessa pörssiyhtiössä, todennäköisyys sille, että firmasi toimitusjohtaja on nainen, on yksi viidestäkymmenestä. Ammattiliittosi puheenjohtaja on nainen selvästi todennäköisemmin, mutta siinäkin todennäköisyys on vain yksi neljästä.

Varmaankin seuraat jotain suurista tiedotusvälineistä? Niissä on naispäätoimittaja yhdessä kahdeksasta. Ja jos olet sattunut äänestämään viime aikoina, äänesi on mennyt miespuheenjohtajan vetämälle puolueelle. Paitsi jos äänestit kristillisdemokraatteja. Se on ainoa eduskuntapuolue, jolla on naispuheenjohtaja.

Jos olet armeijan käynyt mies, sinulla on noin 23 000 miespuolista kohtalotoveria omassa ikäluokassasi. Jos taas armeijan käynyt nainen, saman kokemuksen on saanut vain noin 400 samanikäistä naista. Jos tämä tuntuu tasa-arvoiselta, niin puhutaan seuraavaksi omaisuudesta ja ihonväristä.

Vihreän Langan Jauhot suuhun -sarjassa oiotaan väärinkäsityksiä.
Viite