Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Jo toinen kokoomusvaltuutettu loikkaa vihreisiin Helsingissä

Johanna Sydänmaa
Mitta täysi. Johanna Sydänmaa siirtyy vihreisiin, koska ei pystynyt ajamaan itselleen tärkeitä asioita kokoomuksessa.

Mitta täysi. Johanna Sydänmaa siirtyy vihreisiin, koska ei pystynyt ajamaan itselleen tärkeitä asioita kokoomuksessa.

20.1.2016 16.57

Lasse Leipola

Vihreät on entistä lähempänä Helsingin suurimman puolueen paikkaa, kun kaupunginvaltuutettu Johanna Sydänmaa loikkasi keskiviikkona kokoomuksesta vihreisiin. Vihreillä on nyt 19 ja kokoomuksella 21 paikkaa. Jarmo Nieminen teki vastaava loikan viime syyskuussa.


Liikunnan ja terveystiedon lukio-opettajana työskentelevä 44-vuotias Sydänmaa lähti aikanaan mukaan kokoomukseen, koska piti puoluetta koulutusta arvostavana sivistyspuolueena. Muun muassa hallituksen suurien koulutusleikkausten myötä kuva on kuitenkin karissut.

”Aiemmin ajattelin, että on tärkeää, että kokoomuksessakin on pehmeiden arvojen edustajia, mutta nyt tuntuu, etten jaksa enää taistella tuulimyllyjä vastaan. En saanut omien arvojeni mukaisia asioita edistettyä kokoomus-ryhmässä ja siksi on parempi suunnata energia ja into toisaalle", Sydänmaa sanoo Vihreälle Langalle.

Hän kertoo pohtineensa ryhmän vaihtamista aiemminkin, mutta ajatus kirkastui viime syksynä entisestään ja pelko 'loikkarin' leimasta väistyi arvokysymysten edessä.


Turhautuminen liittyy
vahvasti niihin politiikan osa-alueisiin, jotka Sydänmaa kokee omikseen. Lasten ja nuorten hyvinvointi ja liikunta sekä kulttuuripalvelujen tasapuolisuus ovat olleet opetuksen lisäksi hänen tärkeitä teemojaan.

"Nelivuotiaan pojan yksinhuoltajuus on saanut silmäni avautumaan siitä, kuinka eriarvoisessa asemassa vähävaraiset perheet ovat yhteiskunnassa niin monen asian suhteen. Haluan edistää yksinhuoltajaperheiden asemaa ja palveluita Helsingissä."

Sydänmaa, joka on kolmella aiemmalla valtuustokaudella noussut varasijalta kaupunginvaltuustoon, on kiinnostunut asettumaan ensi vuoden kuntavaaleissa ehdolle vihreiden listalta.

”Olen varma, että vihreässä ryhmässä omat arvoni ovat samankaltaisia monen muun kanssa ja saan itsekin kokea onnistumisia asioiden eteenpäinviemisen suhteen.”

Juttua korjattu 21. tammikuuta 2016. Sydänmaa kertoi pohtineensa – eikä siis neuvotelleensa – ryhmän vaihtamista aiemminkin.
Viite