Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Flickr / Hernán Piñera (CC-BY-SA)

Kolikot jonossa
Joukkovoimalla pitkälle. Noin 750 lahjoitusta on tuonut Finnwatchile muutamassa päivässä jo yli 15 000 euroa.Flickr / Hernán Piñera (CC-BY-SA)

Joukkovoimalla pitkälle. Noin 750 lahjoitusta on tuonut Finnwatchile muutamassa päivässä jo yli 15 000 euroa.

Kansalaisilta jo 15 000 euroa paikkausta Finnwatchin kehy-leikkauksiin

7.10.2015 11.50

Lasse Leipola

Yritysten yhteiskuntavastuuta valvova Finnwatch pyrkii selvittämään valtion kehitysyhteistön vaikutuksia kahdella joukkorahoitetulla selvityksellä.

Hallitus on jäädyttänyt Finnwatchin rahoituksen, mutta joukkorahoituspalvelu Mesenaatin kautta on kerätty viidessä päivässä 15 000 euroa. Tavoitteena on 60 000 euroa kolmessa kuukaudessa.

”Jo yli 700 ihmistä on tehnyt päätöksen rahoittaa tutkimustoimintaamme. Olemme iloisia siitä, että kaltaisemme vahtikoiran toiminta nähdään tärkeänä ja säilyttämisen arvoisena”, sanoo toiminnanjohtaja Sonja Vartiala järjestön tiedotteessa.

Joukkorahoitettavilla tutkimuksilla pyritään selvittämään, kuinka paljon valtiontalous hyötyisi veroparatiiseihin liittyvän verosuunnittelun lopettamisesta, sekä, miten yritysvastuu toteutuu yritystoiminnassa, jota tuetaan kehitysyhteistyövaroin. Hallitus on linjannut peräti 140 miljoonan euron siirtämisestä perinteisestä kehitysyhteistyöstä erilaisiin yritystukiin muun muassa Finnfundin kautta.

”Hallituksen päätös leikata rajusti kansalaisjärjestöjen rahoitusta samalla kun se siirtää valtavia summia rahaa yritysten kehitysyhteistyöhankkeisiin on epäoikeudenmukainen. Tämä on hallitukselta ideologinen valinta. Tavallisten kansalaisten tuen ansiosta hallitus ei onnistu ajamaan toimintaamme alas, vaan työmme jatkuu”, Vartiala sanoo.
Viite