Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Annakaisa Suni

Ozan Yanar
"Maahanmuuttajataustaisen nuoren täytyy pystyä kuvittelemaan, että hänestä voi joku päivä tulla pääministeri", sanoo Ozan Yanar.Annakaisa Suni

"Maahanmuuttajataustaisen nuoren täytyy pystyä kuvittelemaan, että hänestä voi joku päivä tulla pääministeri", sanoo Ozan Yanar.

Kansanedustaja kohtaa edelleen rasismia – "Joskus tuntuu, että mikään ei riitä"

11.7.2016 15.18

Annakaisa Suni

Kansanedustaja Ozan Yanarin (vihr) mukaan hyvä opinto-ohjaaja on elintärkeä kotoutumiselle. Maahanmuuttajataustaisille nuorille ei pidä tarjota vain tiettyjä, rajattuja vaihtoehtoja.

"Maahanmuuttajataustaisen nuoren täytyy pystyä kuvittelemaan, että hänestä voi joku päivä tulla pääministeri", Yanar sanoi keskustelussa kotoutumisesta Porin Suomi-areenassa.

Henkilöstöpalveluyritys Opteamin toimitusjohtaja Minna Vanhala-Harmanen sanoi samassa keskustelussa, että maahanmuuttajien työllistyminen ehkäisee ennakkoluuloja. Vanhala-Harmasen mukaan kantasuomalaiset eivät ajattele maahanmuuttajan lähtömaata tai nimeä enää sen jälkeen, kun tämä on päässyt mukaan työelämään.

Yanarin mukaan kommentti ei pidä paikkaansa. Myös työelämään päässeet ja siellä menestyneet maahanmuuttajat kohtaavat ennakkoluuloja ja rasismia.

Turkissa syntynyt Yanar nousi eduskuntaan viime keväänä.

"Pääsin 27-vuotiaana kansanedustajaksi, mutta silti kokemani rasismi on todella rajua. Joskus tuntuu, että mikään ei riitä."

 

kotoutuminen  Maahanmuutto  Rasismi  Suomi-areena 2016 
Viite