Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Sammeli Heikkinen

Pato pois maisemasta? Kaupunginhallitus päätti selvittää, miten padon purkaminen onnistuisi.Sammeli Heikkinen

Pato pois maisemasta? Kaupunginhallitus päätti selvittää, miten padon purkaminen onnistuisi.

Kaupunginhallitus: Helsinki selvittää padon purkamisen

11.5.2015 17.43

Sammeli Heikkinen

Vanhankaupunginkosken padon purkuhanke etenee. Kaupunginhallitus päätti maanantaina, että museovoimalan padon mahdollisen purkamisen vaikutukset ja kustannukset selvitetään.

Hallitus jätti asian pöydälle kokouksessaan viime viikolla.

Vihreiden esityksestä hallitus päätti nyt selvityttää, miten padon purkaminen vaikuttaisi Vantaanjoen kaloihin ja padon yläpuolella eläviin vuollejokisimpukoihin. Samalla katsotaan, voitaisiinko padon yläpuolella sijaitseva Pikkukosken uimaranta pitää uimakelpoisena pohjapadon avulla.

Tarkoituksena on myös ottaa selvää siitä, paljonko selvitysprosessi ja mahdollinen padon purkaminen maksaisivat ja tarkastella padon rakennussuojelupäätöksen juridisia edellytyksiä.

Lisäksi selvityksessä tarkastellaan vaihtoehtoa, jossa pato jää paikalleen ja arvioidaan padon tulevan peruskorjauksen kustannukset.

"Upea kulttuuriympäristö pystytään säilyttämään, vaikka pato puretaan. Vantaajoki voidaan palauttaa sellaiseksi koskiparatiisiksi, joka se on joskus ollut. Tämä olisi hyvä teko paitsi Suomenlahden kalakantojen puolesta, myös vesistöjä rakastavien helsinkiläisten puolesta", kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja, vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Emma Kari kirjoitti Facebookissa.

ympäristö  vaelluskalat 
Viite