Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Satu Kosenius-Hänninen / Vihreän Langan arkisto

Jasper Pääkkönen
vesivoimaa vastaan. Jasper Pääkkönen kritisoi VR:ää ja muita suuria vesivoiman käyttäjiä. Uudessa kirjassa hän kertoo, miten hän pohjusti vesivoimaa vastaan hyökkäämistä.Satu Kosenius-Hänninen / Vihreän Langan arkisto

vesivoimaa vastaan. Jasper Pääkkönen kritisoi VR:ää ja muita suuria vesivoiman käyttäjiä. Uudessa kirjassa hän kertoo, miten hän pohjusti vesivoimaa vastaan hyökkäämistä.

Kirja: Näin suunnitelmallisesti Jasper Pääkkönen kävi vesivoiman kimppuun

10.2.2015 10.33

Annakaisa Suni

Kala-aktivisti ja näyttelijä Jasper Pääkkönen pohjusti vesivoiman kimppuun hyökkäämistä vuosia. Pääkkönen kertoo suunnitelmallisesta työstään Ville Blåfieldin ja Reetta Rädyn tänään julkaisemassa kirjassa Kuka hullu haluaa poliitikoksi?

"Kaikkein isoin ja tavallaan pelottavin aihepiiri oli vesivoima, jota piti rauhassa lämmitellä parin vuoden ajan ennen kuin koin, että yleisö voi ottaa vastaan keskustelun patojen purkamisesta ja vesivoiman ympäristöhaitoista", hän sanoo kirjassa.

Pääkkönen kertoo myös monen kalamiehen ihmetelleen, miksi hän puhuu Itämeren lohesta eikä vielä uhanalaisemmista kaloista.

"... jouduin usein toppuuttelemaan, että malttakaa nyt, kaikkea ei voi läväyttää kerralla ulos".

Aika oli kypsä viime syksynä, kun Pääkkönen toi Suomeen Damnation-dokumentin ja järjesti aiheesta eduskuntaseminaarin yhdessä vihreiden Pekka Haaviston kanssa. Vaatimus Helsingin Vanhankaupunginkosken padon purkamisesta nostettiin näkyvästi esille esimerkiksi Helsingin Sanomissa.

Kirjassa Pääkkönen kertoo, ettei hän "missään nimessä" lähde mihinkään puolueeseen ajamaan asiaansa, vaikka häntä onkin kosiskeltu puoluepolitiikkaan.

Blåfieldin ja Rädyn kirjassa poliitikot pohtivat, mikä heitä houkuttelee politiikassa ja puoluepolitiikan ulkopuoliset vaikuttajat kertovat, miksi he eivät lähde ehdolle vaaleissa.

vesivoima 


Lisää aiheesta:Viite