Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Iiro Törmä

Otso Kivekäs
energiapäätös edessä. Helsingin vihreän valtuustoryhmän johtoon nouseva Otso Kivekäs näkee geotermisen energian mahdollisuudet. Helsingin energiatulevaisuudesta linjataan syksyllä.Iiro Törmä

energiapäätös edessä. Helsingin vihreän valtuustoryhmän johtoon nouseva Otso Kivekäs näkee geotermisen energian mahdollisuudet. Helsingin energiatulevaisuudesta linjataan syksyllä.

Kivekäs vihreän valtuustoryhmän johtoon – lupaa puolustaa helsinkiläisiä hallitusta vastaan

11.6.2015 15.32

Annakaisa Suni

It-konsultti, kaupunginvaltuutettu Otso Kivekäs noussee vihreän valtuustoryhmän johtoon Helsingissä. Ryhmä valitsee ensi keskiviikkona puheenjohtajan kansanedustajan työhön keskittyvän Emma Karin tilalle. Kivekkäälle ei ole näkyvissä vastaehdokkaita.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Kivekäs on profiloitunut it-politiikan asiantuntijana. Hänen aloitteestaan Helsinki on siirtymässä avoimen lähdekoodin ratkaisuihin tietotekniikkahankinnoissaan. Muita tärkeitä teemoja hänelle ovat perustulo, kaupungit ja pyöräily.

"Valtuustoryhmän teemat eivät riipu puheenjohtajasta, vaan teemme samoja asioita kuin ennenkin", Kivekäs sanoo Vihreälle Langalle.

"Tärkeää on helsinkiläisten puolustaminen, kun maan hallitus aikoo tehdä politiikkaa, joka heikentää helsinkiläisten palveluita."

Suuri auki oleva asia on Helsingin tulevaisuuden energiahuolto: investoidaanko vanhoihin kivihiilivoimaloihin, rakennetaanko suuri biopolttoainevoimala Vuosaareen vai satsataanko hajautettuun uusiutuvaan energiaan. Hajautetun uusiutuvan energian vaihtoehtoa selvitetään tällä hetkellä vihreiden aloitteesta.

Kivekäs on toiveikas erityisesti syvältä maan sisästä saatavan geotermisen energian suhteen. Espoossa rakennetaan parhaillaan testivoimalaa.

"Vuosaaren biopolttoainevoimalan ongelma on, että laitos on niin iso. Geotermiset voimalat voisivat olla investointeina halvempia ja ne olisi mahdollista sijoittaa niin, että ei tarvita niin pitkiä tunneleita."

Toinen suuri asia on vihreiden ajama siirtyminen pormestarimalliin. Siinä valittaisiin pormestari ja apulaispormestarit kuntavaalien tuloksen perusteella. Asiasta väännetään seuraavan kerran ensi viikolla.

Tulevana ryhmäpuheenjohtajana Otso Kivekäs haluaa saada helsinkiläiset vihreät aktiivit osallistumaan laajasti kaupunkipolitiikkaan.

Hän aikoo jatkaa työtään it-konsulttifirmassa, vaikka siihen tarvitaankin "ajankäytöllisiä järjestelyjä".

Vihreän Langan haastattelussa maaliskuussa silloin eduskuntavaaliehdokkaana ollut Kivekäs pohti vihreiden olemusta. Hänen mukaansa vihreissä yhdistyy kolme näkökulmaa: romanttinen ideologia, lähtökohtainen usko tieteeseen ja insinöörimäinen ratkaisukeskeisyys.

 

12.6. Korjattu: Otso Kivekkään sitaatissa luki aiemmin virheellisesti "biotermiset voimalat". Oikea termi on "geotermiset voimalat".

Helsinki 


Lisää aiheesta:Viite