Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Emma Kari, Touko Aalto ja Outi Alanko-Kahiluoto
Ensin kuntavaalit? Emma Kari, Touko Aalto ja Outi Alanko-Kahiluoto ovat esillä uudeksi puheenjohtajaksi, mutta kukaan ei ole vielä asettunut varsinaisesti ehdolle.

Ensin kuntavaalit? Emma Kari, Touko Aalto ja Outi Alanko-Kahiluoto ovat esillä uudeksi puheenjohtajaksi, mutta kukaan ei ole vielä asettunut varsinaisesti ehdolle.

Kolme tuttua nimeä esillä vihreiden puheenjohtajaksi

28.9.2016 10.05

Vihreä Lanka

Touko Aalto, Outi Alanko-Kahiluoto ja Emma Kari ovat puoluevaltuuskunnan suosikkeja seuraavaksi puolueen puheenjohtajaksi. Puheenjohtajavalinnan tekee kuitenkin puoluekokous ensi kesänä.

Alanko-Kahiluoto ja Kari mainittiin yhdeksän kertaa ja Aalto kahdeksan kertaa, kun Vihreä Lanka kysyi asiaa puoluevaltuuskunnan jäseniltä. Jäsenet saivat nimettömyyden turvin mainita yhden tai useamman suosikkinsa tehtävään.

Vihreän Langan kyselyssä kärkikolmikko erottautui selvästi, sillä seuraavina tulivat Maria Ohisalo ja Oras Tynkkynen kolmella ja Pekka Haavisto ja Krista Mikkonen kahdella maininnalla.

Merkittävimmät muutokset vastaavaan, viime maaliskuussa tehtyyn kyselyyn verrattuna ovat Alanko-Kahiluodon nousu Aallon ja Karin rinnalle sekä se, ettei varapuheenjohtaja Hanna Halmeenpäätä enää juurikaan mainittu. Äitiysvapaalla oleva Halmeenpää haluaa keskittyä kuntavaaleihin ja on vastannut kysyjille, että pitää omaa ehdokkuuttaan epätodennäköisenä.

Puoluevaltuuskunnan 40:stä jäsenestä juttua varten tavoitettiin 27, joiden lisäksi huomioitiin Kristian von Essen, joka asettui maanantaina Alanko-Kahiluodon valinnan kannalle.

Helsingin Sanomat kertoi maanantaina, että von Essen, europarlamentaarikko Heidi Hautala, viestintäasiantuntija Sallamaari Muhonen ja entinen kansanedustaja Kirsi Ojansuu-Kaunisto ovat lähestyneet Alanko-Kahiluotoa kirjeellä, jossa he toivovat tämän asettuvan ehdolle puheenjohtajaksi.


Suuri osa puoluevaltuuskunnan jäsenistä on vielä epävarmoja ja nimeää useamman suosikin tai haluaa ensin nähdä, ketkä asettuvat ehdolle.

Monen mielestä uuden puheenjohtajan tulisi olla nainen. Toiset taas nostavat tärkeimmäksi kriteeriksi sen, että uusi puheenjohtaja on kansanedustaja.

Usean puoluevaltuuskunnan jäsenen mielestä puheenjohtajakisaan pitäisi käydä vasta kuntavaalien jälkeen.

"Vaalikentillä on jatkuva mahdollisuus osoittaa tietoa, taitoa ja tahtoa puolueen puheenjohtajaksi asti ilman profiloitumista koko Suomen ehdokkaaksi", eräs puoluevaltuuskunnan jäsen sanoo.
Viite