Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Sammeli Heikkinen / Valtioneuvosto

Jotain tuttua... Pekka Haaviston muotokuva ja presidentti Niinistön virallinen muotokuva. Sammeli Heikkinen / Valtioneuvosto

Jotain tuttua... Pekka Haaviston muotokuva ja presidentti Niinistön virallinen muotokuva.

Kuin kaksi Pekkaa - Tämän vuoksi Niinistön tuore muotokuva näyttää Haaviston kuvalta kuuden vuoden takaa

4.5.2018 12.54

Sammeli Heikkinen

Presidentti Sauli Niinistön virallinen muotokuva paljastettiin tänään perjantaina. Se on tehty hauskasti sadan taiteilijan yhteisponnistuksena, eräänlaisena tilkkutäkkinä.

Jotain tuttua Niinistön muotokuvassa kuitenkin on... Vihreiden puoluetoimiston käytävän seinältä löytyykin Pekka Haaviston muotokuva, jossa on paljon samaa kuin Niinistön tuoreessa potretissa.

Haaviston muotokuva on koottu 48 osasta. Se on vuoden 2012 presidentinvaalien loppukahinoiden ajalta. Kuvan tekivät suomalaiset taiteilijat ja opiskelijat. Heidän tarkoituksenaan oli luoda suomalaista kuvataidetta ja sen opetusta puolustava visuaalinen adressi.

Siksi mosaiikkimuotokuva tehtiin molemmista toiselle kierrokselle päässeistä presidenttiehdokkaista, Haavistosta ja Sauli Niinistöstä. Kuvat luovutettiin näille.

Tämä selittääkin sen, miksi nyt paljastettu presidentin muotokuva on sukua Haaviston kuvalle.

Valtioneuvoston tiedotteessa kerrotaan, että muotokuvan toteuttamistavan päätti presidentti. Idea tuli mistäpä muualta kuin vuoden 2012 Niinistö-muotokuvasta.

Klo 14.05: muokattu 4. kappaleen kirjoitusasua selkeämmäksi.
Viite